Bravo momci: Rukometaši „Želje“ pomagali u odbrani od poplava u Nišu (foto)

Pobednici kupa Srbije, rukometaši „Železničara“ pritekli su u pomoć meštanima naselja Novo Selo u Nišu gde se odvija danonoćna odbrana od poplava koje su zahvatile ovaj kraj grada. Zbog poplava u Novom Selu i okolnim selima je proglašena vanredna situacija u opštini Palilula.

Zoran Ignjatović, portparol javno komunalnog preduzeća „Naisus“ nam potvrđuje ovo kao i da situacija u Novom Selu i dalje kritična.

Momci su sjajni, verovatno su samoinicijativno došli da dohvate džalkova kojima se brani dalje prodiranje voda u kuće. Najkritičnije je bilo u Rudarskoj ulici. Porfed njih su došli vatrogasci, vojska i druge organizacije tako da su kratko pomagali jer bilo je hladno, padala je kiša i lako su mogli da se razbole što im niko ne bi poželeo tako da im je od srca zahvaljeno. Samim tim što su došli da pomognu, velika je stvar – rekao je „Građaninu, Ignjatović.

Kako nam je on rekao, voda se sliva s okolnih brda, a postoji problem i začepljenih kanala tako da se voda teško povlači. Ignjatović navodi da je dubina formiranog jezera ispred fabrike Šin von od 1,5 do dva metra.

M.S.

naslovna foto: RK Železničar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *