Brazilac Lukas Žunior novo pojačanje u napadu Radničkog

Fudbalski klub Radnički angažovao je brazilskog fudbalera Lukasa Žuniora (22), koji nastupa na poziciji krilnog napadača i prema rečima trenera Bobana Dmitrovića predstavljaće pojačanje za prolećni deo sezone. Radnički je otišao na pripreme u Turskoj.

On do sada nije igrao u Evropi, a u Brazilu je pružao dobre partije. On je do sada igrao u napadu, desno na boku, a sada ćemo videti na kome mestu će se uklopiti. Brz je ima tehniku – rekli su nam u rukovodstvu niškog kluba.

Lukas Žunior

Klub je istovremeno doneo odluku da ne potpiše profesionalne ugovore sa trojicom fudbalera koji prethodnih dana nisu pokazali dovoljan kvalitet na treninzima prvog tima.

Stručni štab odlučio je da im se zahvali na trudu, uz ocenu da prikazani nivo njihovog kvaliteta nije onaj koji se očekuje od budućih fudbalera Radničkog.

Reč je o Senegalcu Badari Bađiju, Simonu Zibou iz Gane i Kolavole Abdelu Bariou iz Benina.

Fudbaler iz Benina je pokazao da ima brzinu, ali je tehnički neobučen, dok Ziboa ima lošu koordinaciju i nema potreban kvalitet za igranje u Superligi Srbije. Od Bađija se mnogo očekivalo, pre svega zbog preporuke iz zagrebačkog Dinama, tako da je, između ostalog, za njega data i garancija prilikom dolaska u Srbiju, ali po onome što je on pokazao na treninzima stekao se utisak da on može da igra samo za nižerazredne klubove, a nikako za one koji imaju ambicije da se sledeće sezone takmiče na međunarodnoj sceni.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *