Bregović na trgu – oskudacija pa senzacija

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]radjanin: Marko Smiljković, urednik „Gradjanina“

markoI šta će sad da bude? Pre nedelju dana, Niš po izjavama gradonačelnika, Zorana Perišića, nije bio spreman zbog „oskudacije“ da organizuje Novu godinu, a sad odjednom za srpsku Novu godinu, najavljen rodonačelnik čobanskog roka, Goran Bregović na Trgu kralja Milana. I to nam gradonačelnik senzacionalno najavljuje preko svog Tviter naloga!?!

Nije li tako velika vest zaslužila ikakvo zvanično saopštenje, program nastupa… Ovako znamo da će se opšta pijanka uz jako obezbeđenje zbiti 13. januara na Pravoslavnu Novu godinu. Svi smo pozvani, a plaćaju prijatelji! Volim da znam ko su mi prijatelji koji me časte jer po staroj dobroj izreci „nema besplatnog ručka“ pa ne znamo na šta taj spektakl može da izađe. Ovo je država, država ima poreske organe i normalno je da želim da znam ko me časti. Bregović neće belo odelo da obuče bez 50.000 evra za nastup, pa zato želim da saznam ko su mi prijatelji. Drage volje ću da prošetam do trga, ali ne želim da mi presedne ta limenka piva. Ne bih kao građanin za dva meseca da saznam da je nekome data Tvrđava na korišćenje u trajanju od 99 godina ili neki sličan dil samo zato što je Bregović zauzvrat zabavio pola juga Srbije koji će da se sjati te večeri na trg. Jednostavno, sve mora da se zna.

Goran-Bregovic

Dobro, mnogi će reći da je ovo mišljenje licemerno jer poklonu gledam u zube, ali ovih godina se mora biti oprezan. To što su političari uradili od ovog grada i kako su proćerdali milijarde dinara, u nekim zemljama se kažnjava dugogodišnjom robijom. Zato se mora znati ko su prijatelji, da li je tviter nalog zaista merodavan za obaveštavanje zvaničnih informacija i da li je, na kraju krajeva uopšte, o svemu obavešten Bregović?

Danas na Božić se ne valja ljutiti, pa to da činim neću ni ja, ali „nemoj bačena koska narodu preko Tvitera da ispadne da je od stiropora“. Ne „onog“ stiropora, nego od običnog. Biće to zaista najveća žurka na Balkanu i bez obzira na sve, raduje me što će se to zbiti u Nišu. Bar će dnevnici nacionalnih medija spomenuti Niš, pored metorološke prognoze. Samo da ne bude „Lažeš zlato, lažeš dušo, lažeš vještice…“