Brnabić: Pitanje ruskog humanitarnog centra u Nišu politizovano

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu na listi prioriteta nove vlade i izrazila očekivanje da će uskoro biti nađeno rešenje za njegov status koje će biti „prihvatljivo za sve“.

Rusko sroki humanitarni centar- niskevesti.info

Govoreći za rusku RTV stanicu „Sputnjik“, Ana Brnabić je ocenila da je pitanje centra u Nišu „previše politizovano“.

O tom pitanju treba pragmatično razmišljati i konačno naći rešenje za taj status. Mi ćemo na tome raditi i mislim da ćemo uskoro uspeti da nađemo rešenje koje će biti prihvatljivo za sve. Nama je taj centar značajan i svi naši partneri treba da razumeju da je nama taj centar značajan i da je on pre svega humanitarni“, kazala je premijerka.

Ona je dodala da nova vlada neće uvoditi sankcije Rusiji jer to, kako je ocenila, „u ovom trenutku, nije u najboljem interesu Srbije“.

Gledaćemo da vodimo balansiranu spoljnu politiku. EU je bila i ostaje naš strateški prioritet zbog nas samih. Mi treba da se menjamo u skladu sa evropskim vrednostima, da učimo od EU o finansijskoj, fiskalnoj, radnoj disciplini i etici, jer je to važno za sve građane Srbije“, navela je Ana Brnabić.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *