Burno na sastanku roditelja i „Pčelice“ – Banđur demonstrativno napustio skup

Ukoliko se zaista ne učini nešto na vraćanju vaspitačica na stara radna mesta, jutrošnji sastanak ćemo smatrati za običnu predstavu i kupovinu vremena, saopštile su tri majke Mirela Ilić, Milica Mitić i Jovana Milovanović.

roditelji
Roditelji na jučerašnjem protestu

Sastanak je bio buran i bilo je dosta emotivnih izjava. Jedna majka je počela da plače, bilo je rasprave, jedna majka je „zamoljena“ da izađe van prostorije, Miloš Banđur, pomoćnik gradonačelnika je demonstrativno napustio sastanak… Novinare nisu pustili da prisustvuju ovom skupu.

Roditelji dece niških vrtića koji su se pobunili protiv odluke Dečije ustanove „Pčelica“ da preko 60 vaspitačica premesti s jednog na drugo radno mesto, imali su jutros sastanak sa upravom ove ustanove na čelu sa direktorom Zoranom Jonićem kao i pomoćnikom gradonačelnika Milošem Banđurom. Oni su se pobunili jer smatraju da će premeštanje vaspitačica biti loša odluka za decu.

Na kraju sastanka je rečeno da svi roditelji koji žele da im se „stare“ vaspitačice vrate moraju da podnesu zahtev što nalaže pravna procedura.

Sastanak je bio vrlo mučan. Prvo je Banđur zahtevao od Jonića da vrati vaspitačice na stara radna mesta da bi posle toga demonstrativno napustio sastanak. Izgovori za premeštaj su bili više nego smešni kao na primer da se vaspitačica zbližila sa roditeljima!? Jedna majka je plakala jer je samohrana i vaspitačica joj je mnogo pomagala. Da napusti prostoriju je bila „zamoljena“ jedna majka, inače psihijatar, koja je rekla da je na primer u Gornjoj Toponici u vrtiću, vaspitačica bila iz sela i da je svaki dan u 5,00 sati dolazila da zagreje učionicu do 6,00 sati kada počinje dolazak dece. Sada, nova vaspitačica dolazi iz Niša tako da će deca biti u hladnom dok se ne zagreje prostorija – pričaju ove tri majke.

One dodaju da će još danas početi sa popunjavanjem zahteva kao i da ovaj skup i organizacija roditelja nema nikakvu političku ili sindikalnu pozadinu.

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *