Da li će „Radnički“ igrati evropske mečeve u Nišu ili Jagodini?

Fudbalski klub Radnički i zvanično je dobio licencu Fudbalskog saveza Srbije za nastup u Evropi, a sada se postavlja pitanje na kome će stadionu igrati jer „čair“ nije dovršen i nema sve potrebne UEFA uslove.

Inspektor UEFA obišao je niški stadion pre osam dana. Prošao je u svaki kutak, seo na svaku stolicu i ušao u sve prostorije. Sačinjen je veliki zapisnik o zatečenom stanju, a očekuje se da na adresu Radničkog stigne kompletan izveštaj sa nedostacima koje treba ukloniti kako bi Niš bio domaćin evropskog meča. U protivnom, Nišlijama ne gine da igraju utakmice u Jagodini ili Beogradu, a gde postoje stadioni sa licencom UEFA.

Predsednik Radničkog sa zamrznutom funkcijom Ivica Tončev uverava navijače da će učiniti sve što je u njegovoj moći da odluka bude pozitivna po klub, ali i ističe da je situacija teška.

Odluka UEFA još ovek nije stigla u klub. Sutra putujem u Ženevu, a potom u Nion na razgovore sa predstavnicima UEFA, da pokušamo da pronađemo zajednički jezik oko toga šta je potrebno uraditi na stadionu kako bi se posle više od tri decenije na Čairu igrala utakmica pod okriljem UEFA. Biće jako teško, ali ja ne odustajem, jer sve do sada učinjeno gubi smisao ukoliko Radnički ne bude igrao na stadionu na kojem je pisao najsvetlije trenutke svoje bogate istorije – istakao je Ivica Tončev za zvanični sajt ovog kluba.

M.S./Radnički Niš

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *