Da li su predstojeći izbori „početak ili kraj“?

Tribina „Izbori 2016. – kraj ili početak?“, u organizaciji gradskog odbora Nove stranke u Nišu, održaće se u petak, 12. februara 2016. godine, sa početkom u 19 časova u sali Niškog simfonijskog orkestra (Generala Milojka Lešjanina 16).

Tribina-izbori2016

Posle Beograda i Novog Sada, o tome da li su predstojeći izbori „početak ili kraj“ sa nišlijama će razgovarati:

  • Vladimir Pavićević, narodni poslanik i zamenik predsednika Nove stranke
  • Dejan Ilić, autor portala Peščanik i urednik Fabrike knjiga
  • Aris Movsesijan, scenarista, režiser, bloger, stomatolog, koordinator Saveta za zdravstvo Nove stranke…

Svaki iz svog ugla i perspektive svog delovanja, Pavićević, Ilić i Movsesijan sučeliće stavove o tome da li pojedinac svoje društveno i političko angažovanje treba da artikuliše kroz političku stranku ili kroz građansko organizovanje. Ili su, pak, modeli saradnje između ova dva mogući, pa i neophodni.

Da li je Srbija u rukama „belih listića“ i hoće li upravo oni, i na koji način, odlučiti o ishodu izbora 2016. Imaju li svi oni razočarani u politiku i političare i izborni apstinenti snage da uvide da njihov glas može drastično da promeni političku stvarnost ili će svojim nečinjenjem da omoguće opstanak postojećeg sistema. Kome zapravo „beli listić“ daje svoj glas i hoće li ono što je nakada korišćeno kao izraz građanske neposlušnosti, učvrstiti Srbiju u stanju apsolutne poslušnosti postojećem režimu.

O tome i o drugim temama, razgovaraće se na tribini u petak, 12. februara 2016. godine, sa početkom u 19 časova, u sali Niškog simfonijskog orkestra (Generala Milojka Lešjanina 16). Ulaz je slobodan.

Gradjanin.rs

1 Comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266