Đaci iz Mramora dobili nove učionice i opremu

Osnovna škola „Desanka Maksimović“-Čokot, njeno izdvojeno odeljenje u Mramoru, zajedničkom akcijom Republike, Grada Niša i Gradske opštine Palilula, dobila je nadgradnjom jednog sprata, savremeno opremljene učionice sa mokrim čvorom.

palilula-00-1
Zahvaljujuči ovoj investiciji, vrednoj oko dvadeset miliona dinara, renoviranu školu u Mramoru, od septembra meseca ove godine, moći će da pohađaju i đaci od petog do osmog razreda, čime će ovi mališani izbeći putovanje do matične škole u Čokotu – istakao je Miljan Bojanić, vršilac dužnosti direktora škole.

Svečanom otvaranju novog školskog prostora prisustvovali su i gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić, kao i predsednik Gradske opštine Palilula, Boban Džunić, sa saradnicima.

Nove učionice isturenog odeljenja Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Mramoru sada su otvorene za 32 mališana a od jeseni ovaj broj učenika će se znatno uvećati učenicima petih razreda koji žive u Mramoru, Mramorskom potoku, Lalinskim pojatama i Čokotu. Na taj načinm, po rečima direktora škole, značajno će se rasteretiti rad matične škole u Čokotu.

Po rečima Bobana Džunića, osim savremenih učionica, novog mokrog čvora, zalaganjem opštine Palilula asfaltirana je i ulica „Vere Katić“ pored školske zgrade i uređena ulica sa kanalima za odvod atmosferskih voda. Ove aktivnosti ostvarene su u saradnji sa Savetom građana i podršku društveno odgovornih kompanija.

Grad će raditi na tome da se i drugoj deci obezbede adekvatni uslovi za učenje i nastavu-istakao je ovim povodo, gradonačelnik Niša, prof.dr Zoran Perišić. Za obnovu škola u gradu, ove godine, biće izdvojeno nekoliko desetina miliona dinara. U opštini Palilule, jednoj od najvećih gradskih opština u Nišu, stanovnici će dobiti uređene i rekonstruisane saobraćajnice i drugu podršku u završetku radova na započetim infrastrukturnim projektima.

tekst i foto:D.Vidojković

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266