Dan policije u Nišu: Među poznatima Bule Goncić, Tomašević, Rastko Janković, ministri… (foto i video)

Centralna ceremonija obeležavanja Dana policije odžana je danas u centru Niša. U defileu i vežbama učestvovalo je oko 1.000 policajaca, više od sto vozila, a sve to je videlo više hiljada građana.

Sigurno da je najatraktivnija bila vežba borbe protiv terorista koji su „zauzeli“ Poslovnu administrativnu školu. Oklopnim vozilima, helikopterima specijalci MUP-a su pokazali na koji način se savladavaju teroristi.

Mnogo poznatih osoba je danas bilo u Nišu. Medu njima se izdvajaju glumci, Svetislav Bule Goncić i Rastko Janković, nekadašnji košarkaš Dejan Tomašević… Tu su bili direktori velikih javnih preduzeca kao što je Dušan Bajatović (Srbijagas), Zoran Babić (Koridori Srbije), ministri Ana Brnabić, Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić, Udovićić.  direktor BIA Bratislav Gašić i drugi. Svi oni su bili u VIP loži, a na proslavu je kao bivši ministar policije došao i Dušan Mihajlović, nekadašnji lider stranke Nova demokratija.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović je na početku rekao da je stopa opšteg kriminaliteta smanjena nego ranije.

Sve činimo da bezbednost građana bude na visokom nivou. Zaplenili smo do sada oko 10 tona droge. Uspeli smo da zabeležimo 22.000 krivičnih dela menje nego pre tri godine. Uhapsili smo preko 400 osoba iz 50 kriminalnih grupa, maloletnički kriminal je u značajno padu, a imamo u istom periodu i 65 ubistava manje. Za ove tri godine dokazali smo da je policija garant mira i bezbedosti i da radimo dobar posao na sigurnosti naših gradana – rekao je Stefanović.

Nebojša Stefanović primio je raport od pukovnika poplicije Dragana Vasiljevića a zatim izvršio i smotru postrojenih jedinica pred brojnim građanima Niša.

Nakon himne „Bože pravde“ počela je centralna proslava Dana policije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije proglasilo je Duhove za dan MUP-a i dan policije, koji se obeležava u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska žandarmerija 15. juna, na Duhove (Trojice), odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i u naredna dva dana tokom turskog bombardovanja Beograda.

Građani su videli smotru svih jedinica Žandarmerije, policije i drugih rodova MUP-a.

M.S./foto M.S./MUP

3 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *