Dan Svetog Save obeležen u Nišu

Dan Svetog Save obeležen je u svim osnovnim školama na teritoriji Niša. U školama su deca pripremila priredbe, predstave i recitacije koje slave najvećeg duhovnika i srpskog prosvetitelja, Svetog Savu. Građanin.rs prenosi fotografije iz OŠ „Ratko Vukićević“ i još nekoliko škola jer slike najbolje govore koliko su se đaci potrudili da obeleže današnji dan.

Takođe, svim školama na teriotoriji Gradske opštine Palilula obeležen je dan „Sv.Save“ uz scensko-muzički program koji su pripremali učenici i nastavnici i uz blagoslov Vladike Niškog Dr Jovana. Školska slava i Savindan obeleženi su i u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Čokotu i Školi sa domom učenika „Bubanj“. Ove ustanove obišao je i predsednik Gradske opštine Palilula Boban Džunić.

Sveti Sava - radovi učenika, Škola sa domom učenika BUBANJ

-Važno da se naša deca odmalena uče vrednostima koje nosi svetosavlje, istakao je predsednik opštine Palilula.

Dan najvećeg srpskog svetitelja Save u opštini Palilula obeležili su učenici i profesori Osnovne škole „Sreten Mladenović Mika“, OŠ „Kole Rašić“, OŠ „Branko Radičević“ u Gabrovcu, OŠ „Bubanjski Heroji“, Škola za osnovno i srednje obrazovanje „14 oktobar“ .

Fotografije:D.Ilić – D.Vidojković

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266