Danas: Mihajlovićeva tražila dupliranje putničke takse, a uprava nije prihvatila

List „Danas“ donosi nove detalje korena problema i spornog pitanja oko niškog aerodroma u današnjem tekstu pod naslovom – Zorana Mihajlović bi „odavno obrisla“ niške direktore.

Akteri nesporazuma: Bojan Avramović, Vladica Đurđanović, Zorana Mihajlović, Darko Bulatović – foto M.Smiljković

U tekstu se navodi da je spor nastao februara meseca ove godine kada je ministarka Mihajlovićeva tražila da se cena putničke takse duplira, a uprava aerodroma to nije prihvatila.

Danas piše da je Ideja da se aerodrom da Vladi Srbije, nastala prema nezvaničnim navodima, upravo zato što aktuelna uprava na „Konstantinu Velikom“ nije htela da ispoštuje želju republičke vlasti i podigne takse „lou kost“ operaterima koji lete iz Niša čime bi beogradskom aerodromu olakšala posao, a sebi otežala.

Tako su prema tvrdnjama Branislava Jovanovića, odbornika koalicije „Niš moj grad“ i nekadašnjeg predsednika gradske vlade, početkom februara na sastanku iza „zatvorenih vrata“ u Nišu, resorna ministarka Zorana Mihajlović i njen pomoćnik Zoran Ilić jasno kazali „da se postojeći ugovori sa lou kost kompanijama moraju aneksirati na način da utvrde više aerodromske takse“.

Ilić je kazao da putničke takse moraju da se podignu na šest evra, prenosi Danas.

„Konstantin Veliki“ naplaćuje ovu sulugu (putničku taksu) tri evra po svakom odlazećem putniku, ali ne i dolazećem što je zaista najniža cena na Balkanu za lou kost firme.

Ministarka Mihajlovićeva i Ilić su zamerili što su ovakve takse aerodroma i lou kost kompanija ugovorene bez kobnsultacija sa Ministarstvom saobraćaja, energetike i građevinarstva, a na čijem je čelu ova ministarka. Ona je kažu izvori Danasa, kazala tada da je problem inicirala samovolja direktora Regionalne razvojne agencije u Nišu, Bojana Avreamovića koji je organizovao usvajanje studije o poslovanju aerodroma, a u kojoj je definisana cena od tri evra. Ona je zbog toga navodno, pozvala gradonačelnika Darka Bulatovića da urazumi dvojicu direktora (Bojana Avramovića i Vladicu Đurđanovića,( direktora aerodroma) dodajući „da je republika nadležnja njih dvojica bi bili odavno obrisani“, piše Danas.

Gradjanin.rs

2 Comments

    1. @Dragomir Nikolić Major U Penz. : Hvala na ideji , ali …najbolje je da obrišemo Sve SNS-ovce , to bi bila najmanja šteta za Niš , Južnu Srbiju a i celu Srbiju !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *