Davenport poklonio biblioteci 50 knjiga o Evropskoj uniji

Majkl Davenport, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji poklonio je danas Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla“ u Nišu, 50 knjiga o Evropskoj uniji na engleskom jeziku. Reč je o izdanjima uglednih evropskih izdavača i prestižih univerziteta koja predstavljaju najnovija istraživanja i prikaze javnih politika EU o politici, pravu, ekonomiji, bezbednosti. Njegov domaćin, Zoran Živković, upravnik biblioteke, zahvalio se na poklonu.

davenport

Cilj ove, a i ranijih donacija biblioteci „Nikola Tesla“ je da probližimo građanima Evropsku uniju. meni je drago da čujem da biblioteka ima 96.000 izdanja i 2.000 magistarskih radova što predstavlja bogatu zbirku – rekao je Devenport.

knjige-eu
Poklonjene knjige o EU

Univerzitetska biblioteka „Nikola Tesla“ već 15 godina uspešno sarađuje sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji. Kroz program unapređenja infrastrukture univerziteta u Srbiji EU HETIP 2013. godine je rekonstruisan i opremljen korisnički prostor u biblioteci i jedinstveni univerzitetski naučno-nastavni informacioni sistem Univerziteta u Nišu JUNIS. Biblioteka je uspešno realizovala projekat TEMPUS EQUI-ED Jednak pristup za sve koji je imao za cilj osnaživanje položaja pod zastupljenih socijalnih grupa u okviru visokog obrazovanja, a takođe je nabavljena oprema za slepe i slabovide korisnike.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *