Deca iz Sankt Peterburga oduševila Nišlije

U prostorijama Svetosavskog doma u Nišu sinoć je održan koncert članova Dečijeg foloklornog ansambla „Rodnječki“ iz Sankt Peterburga(Rusija) koji radi pod umjetničkim rukovodstvom gospođe Marine Sergeevne i Dečijeg crkveno igračkog ansambla „Branko“ iz Niša pod umetničkim rukovodstvom gospodina Miljka Petrovića.

ruska-deca

Organizator boravka članova Dečijeg foloklornog ansambla „Rodnječki“ u Srniji i Nišu je Klub Rusko-Srpskog prijateljstva iz Niša čiji se predstavnik gospođa Katarna (Ivanova) Krstić obratila prisutnima prigodnom besedom.

U ime opštine Medijane prisutne je pozdravio Dragan Aranđelović, koji je naglasio da Opština Medijana uvek prepoznaje značaj angažovanja u kulturnim dešavanjima i pozvao goste iz Rusije da sutra budu gosti opštine Medijana. U ime SPC goste je pozdravio i poželio im ugodan boravak u Nišu protojerej Branko Cincarević.

ruska-deca1

Zainteresovanost publike bila je dosta velika i kako je naglasio gospodin Petrović najbolji pokazatelj uspešnosti koncerta bio je što prisutni nisu napuštali salu do kraja koncerta. Devojčice iz San Petesburga očarale su prisutne svojim glasovnim mogućnostima i raznovrsnošću Ruskog folklora. Kako prokomentarisaše neki iz publike njihov scenski nastup bio je tako organizovan da su u jednom trenutku oni bili domaćini i izazvo je izvjesnu dozu humora, ali upakovan u jedno dostojanstvo koje je izbijalo iz svake od njih.

P.Zlikovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *