Dečak(16) nokautirao policajca u Nišu – pojačane patrole u naselju Stočni trg

Maloletnik(16) napao je niškog policajca na dužnosti 28. februara 2017. godine u ulici Ivana Milutinovića u Nišu, potvrđeno nam je u niškoj policiji.

Raskrsnica Šumadijske i Ulice Ivana Milutinovića

On ga je iznenada udario pesnicom u desnu stranu lica čime mu je naneo takve povrede da je policajac završio u Urgentnom centru Kliničkog centra u Nišu i danas je na bolovanju. Incident se dogodio oko 14,30 na raskrsnici Ulica Ivana Milutinovića i Šumadijske ulice gde se svakodnevno beleži neko krivično delo pljačke ili razbojništva.

Policija je, u cilju suzbijanja krivičnih dela krađa u ovom delu grada, pojačala pozorničku i patrolnu delatnost.

Pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu povređen je 28. februara 2017. godine u ulici Ivana Milutinovića, prilikom obavljanja dužnosti. Šesnaestogodišnji Nišlija tereti se da je policajca udario pesnicom u glavu i protiv njega je podneta krivična prijava, u redovnom postupku, Višem javnom tužilaštvu u Nišu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, zvanično je saopštio Biro za komunikaciju MUP-a Srbije.

Policija „pojačala“ patrole u naselju Stočni trg

Šta se zapravo dogodilo?

Jedan od očevidaca ovog incidenta kaže da napadu na policajca nije prethodio nikakav sukob ili krivično delo koje bi rezultiralo napadom.

Njemu je prišlo desetak, petnaestak mladića i prvo su nešto razgovarali, a onda je jedan od njih “skočio” i jako ga udario u lice. Ne mogu da tvrdim da li je imao nešto u rukama prilikom udarca – kaže nam jedan od očevidaca.

Nezvanično iz niškog SUP-a

U policijskoj stanici Crveni krst, ali i u niškoj centrali Policijske uprave u Nišu nam potvrđuju da su pljačke i otimačina česte u ovom delu grada.

Bilo je slučajeva gde su bukvalno deca istrčavala na put da bi zaustavili neki auto, a onda ostali priskaču i izvlače vozača, otimaju, dešavalo se to. U toj ulici (Ivana Milutibnovića) je nekakav centralni magacin robe iz Kine i tu robu nabavlja ogroman broj trgovaca iz Niša i celog regiona, tako da su oni glavna meta razbojnika. Naš kolega je bio trn u oku jer je nekoliko dana non-stop patrolirao tamo i niko nije mogao ništa da uradi – kažu nam nezvanično u policiji.

Oni dodaju da se u ovom slučaju nikako ne mogu “optuživati” svi stanovnici naselja, kao i da nema govora o bilo kakvom udrruživanju protiv policije jer je reč o pojedincima.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *