Dečije igračke i centar Niša zarasli u korov (foto)

Mnoge lokacije u Nišu, a pre svega dečiji mobilijari urasli su ovih dana u korov. I to se ne događa samo na peruiferiji već centru grada.  Na današnjoj sednici bilo je reči o tome.

Na današnjoj sednici je bilo reči o tome, ali se nisu preduzeli konkretni koraci. Branislav Jovanović iz odborničke grupe „Niš moj grad“ naveo je jedan od primera.

Čuli smo da su se u Srbiji pojavile otrovnice zmije, a ako neko ne pokosi ovu travu i korov koji raste u centru grada, pojaviće se i kod nas. Grad je zakinuo budžet i sada je za te namene ostalo 119 milona dinara. Ja stalno prolazim ulicom ratka Vukićevića i ono je postao pravi zmijarnik – rekao je Jovanović.

O čemu se zapravo radi? Grad Niš je za uređenje zelenila u gradu prošle godine obezbeđivao oko 180 miliona, a sada je ta suma snižena na 119 miona dinara. U tu sumu uračunati su i poslovi uređenja kompletnog zelenila pa i košenja trave.

Na društvenim mrežama ima pregrš slika i primera da se trava ne kosi u gradu kao ranije. Za sada nije poznato kada će radnici Medijane krenuti da kose javne površine koje su ranije uređivali.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *