Dekanka Filozofskog fakulteta prva među svojim kolegama dala podršku protestima

Natalija Jovanović, dekanka Filozofskog fakulteta prva je među svojim kolegama po funkciji na Univerzitetu u Nišu koja je javno dala podršku studentsko – građanskim protestima. Ona je šetala zajedno sa studentima i građanima, a u društvu sa Branislavom Stevanovićem i drugim kolegama s Filozofskog i drugih fakulteta. U koloni je do sada viđen jedan broj profesora, ali drugi dekani na Univerzitetu u Nišu to do sada nisu učinili.

Studenti su najpametniji deo nacije i ako njima ne damo podršku sada, onda se postavlja pitanje etike – rekla je Jovanovićeva.

(klik za uvećanje)

Studenti su sinoć prošli Obrenovićevom ulicom, a preko Trga kralja Aleksandra i Dušanove ulice prošli su pored narodnog pozorišta. Uz bubnjeve izveli su akciju „O(ne)svesti se“ na Obilićevom vencu.

Protest je zakazan i za danas kada se navršava deset dana od početka šetnji. Protest pod nazivom „Protiv diktature“ se odvija jer jedan deo građanstva smatra protekle predsedničke izbore neregularnim, ali i zbog sveopšte degradacije moralnih vrednosti, pada standarda i katastrofalne političke scene u Srbiji. Studenti Novog Sada, beograda i Niša imaju jedinstvene zahteve, a to su smene niza rukovodećih struktura u državi.

M.S.

9 Comments

 1. Bravo Jovanovićeva. Ljudi su ljubomorni i komentarišu gluposti. Hrabrost je da budete prva dekanka ili dekanica kako se već kaže, a tužno je što nema ostalih, a koliko Niš ima fakulteta?

  1. Nema tu nikakve hrabrosti. Poznajemo je odlično. Sve što je mogla da uništi u Nišu kao član SPO i URS-a već je uništila, zajedno sa svojim mužem Bananom. Radi se o čistom interesu i pokušaju trgovine sa lokalnim SNS. Hoće da se ugura u koaliciju sa njima i dograbi za muža neko javno preduzeće. Ne može ta bez vlasti.

 2. Ne podržava ona studente. Daleko od toga. Nego je nezadovoljna što joj je muž izbačen iz lokalne koalicije sa SNS. Sad glumi opoziciju dok opet ne udomi muža.

  1. Postovanje Gospodji Delanu. Filozofskog fakulteta u Nisu. Sa studentima svojim ucenicima study i mnogi profesori. Tako I treba. Veliko Hvala svim ucesnicima protesta protiv diktature lazi i prevara.

  1. Takav nastavak se zove mocioni sufiks ( sufiks – nastavak za tvorbu reci ) i , da uprostimo , sluzi za promenu roda imanice . Najcesci s: -ica, – ka, npr. profesorka ili profesorica , lekarka, dekanka 🙂

 3. Podrška protestima studenata. Pravi profesori su uvek uz studente i dekanka Filozoskog fakulteta radi samo ono što je njena obaveza. A ostali dekani čuvaju svoje stolice. Zašto? Pa nesigurni su, nemaju hrabrosti i samopouzdanja. Neki od dekana i rektor su čak potpisali podršku AV. Neka to ostane na njihovoj savesti.

  1. Natalija, Banana i moral su nezamisliv spoj. U gužvi prepoznajem 5 matoraca, koji su još gori od pomenutih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *