Devojčica (14) podletela pod autobus ispred Tvrđave

Četrnaestogodišnja devojčica zadobila je teške povrede nogu kada je sinoć, petnaest minuta posle ponoći, udario autobus u Jadranskoj ulici u Nišu, saopštila nam je policija.

Mesto udesa

Po prijavi imamo zabeleženo obaranje pešaka, 2003. godište oko 00,15 sati u Jadranskoj ulici. Uviđaj je obavljen, i obavešteno je tužilaštvo, rečeno nam je u policiji.

Devojčica je istrčavala iz Tvrđave kada je naišao autobus, iz pravca teniskih terena, tako da je ona podletela pod vozilo, a autobus joj je prešao preko nogu.

Od kada je na ovom mestu postavljen semafor, manji udesi su češći jer se vozila zalete da prođu na zeleno svetlo, pa naiđu na pešaka. Ima i onih koji izlaze iz Tvrđave, a ne vide da sa leve strane (odakle je naišao autobus) ide neko vozilo. Postavljanje semafora je nesumnjivo diskutabilna odluka nadležnih jer su se i ranije događale saobraćajne nezgode.

M.S.

2 Comments

  1. „Postavljanje semafora je nesumnjivo diskutabilna odluka nadležnih jer su se i ranije događale saobraćajne nezgode.“

    Nejasno konstruisana recenica ali nema sumnje o svakoj odluci vlasti treba diskutovati. Samo u ovom slucaju treba uzeti u obzir da sada ispred tvrdjave prakticno nemamo zastoja saobracaja (bar ja nisam video, a ranije je uvek tu bio „cep“, subotom narocito). To sto bahati vozaci i pesaci ne postuju pravila to se resava na drugi nacin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *