Dikić u zatvoru izgubio svest i povredio glavu

Nišlija i general, Bratislav Dikić izgubio je svest, pao i povredio glavu, prenela je podgorička „Pobjeda“. Ovaj bivši šef Žandarmerije je okrivljen za učešće u planiranju terorističkih napada u Crnoj Gori.

foto: Filip Roganović (Vjesti)

Dikiću je zbog pada u utorak ukazana hitna lekarska pomoć u zatvorskoj bolnici i u Urgentnom centru.

Dikić se zatvorskim policajcima žalio da se ne oseća dobro, zbog čega je odvezen u Urgentni blok. Tamo je primio infuziju i vratio se u istražni zatvor Spuž. Ponovio je da mu nije bolje, a nekoliko sati kasnije pao je i povredio glavu. Zatvorski policajci odveli su ga kod zatvorskog lekara, gde mu je drugi put tokom dana ukazana pomoć, navodi se u ovom crnogoirskom listu.

Njegov branilac, advokat Dušan Jovović potvrdio je da je njegovom klijentu ukazana pomoć u Urgentnom centru. On je istakao da je Višem sudu u Podgorici podneo zahtev za ukidanje pritvora jer je Dikić teško bolestan.

Dikić je u grupi optuženih da su u Crnoj Gori pokušali da sruše režim, odnosno terete se za terorizam. Crnogorsko tužilaštvo ga sumnjiči da je navodno vođa kriminalne grupe koja je pripremala terorističke napade na institucije, ubijanje civila i hapšenje premijera Crne Gore Mila Đukanovića.

Grupa srpskih državljana koja je uhapšena 16. oktobra prošle godine zbog sumnje da je pripremala terorističke napade u izbornoj noći u Crnoj Gori, potpisala je sa Tužilaštvom sporazum o priznanju krivice.

gradjanin.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *