Direktor NSZ u Nišu: Aktivne mere zapošljavanja za 23.000 ljudi

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović izjavio je danas u Nišu da bi ove godine aktivnim merama zapošljavanja trebalo bi da bude obuhvaćeno oko 23.000 ljudi, za šta je namenjeno 2,8 milijardi dinara, prenosi agencija Beta.

On je, prilikom posete kompaniji „Olimpijas Najting“ kazao da će još 550 miliona dinara biti izdvojeno za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Aktivne mere zapošljavanja su uglavnom za kategorije stanovništva koje teže dolazi do posla, ali su uključene i neke dodatne kategorije poput žrtava trgovine ljudima i dece palih boraca“, kazao je Martinović

On je podsetio da je NSZ nedavno objavila 11 javnih poziva za aktivne mere zapošljavanja.

Neka od lica koja će biti obuhvaćena tim merama dobiće dodatno obrazovanje, neki će se zaposliti, a neki će se samozaposliti“, rekao je Martinović za Betu.

Po njegovim rečima, na evidenciji NSZ je 693.000 nezaposlenih što je šest odsto manje nego prošle godine.

Martinović i rukovodstvo niške filijale NSZ posetili su kompaniju „Olimpijas Najting“ koja je prošle godine, u kategoriji velikih preduzeća zaposlila najviše osoba na neodredjeno vreme.

Ta firma koja posluje u krugu nekadašnjeg „Niteksa“ prošle godine je uz posredovanje NSZ zaposlila za stalno 60 radnika.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *