Direktor prvi pregledani pacijent na magnetnoj rezonanci u novom KC

Kao što je i najavljeno na svečanom otvaranju nove zgrade niškog Kliničkog centra, samo dan nakon toga, radiolozi ove zdravstvene ustanove započeli su dijagnostičke preglede pacijenata na najsavremenijoj aparaturi koja je ovde smeštena.

Osim pregleda urađenih na 128- multislajsnom skeneru, danas je zvanično urađena i dijagnostika na novom aparatu za magnetnu rezonancu, koji je jedan od najsavremenijih u regionu i zasada jedini u Srbiji. Simbolično, prvi je pregledan prof.dr Zoran Radovanović, generalni direktor Kliničkog centra.

Prvom čoveku ove zdravstvene ustanove, rađena je dijagnostički pregled glave, a sama procedura trajala je nešto kraće od pola sata.

Naravno da sam se, prvenstveno kao specijalista radiologije i subspecijalista neuroradiologije, a onda i kao direktor Kliničkog centra odlučio da ja budem taj prvi pacijent, jer je ovaj aparat, jačine čak tri Tesle, jedini u zemlji i tu je kod nas. To će omogućiti, osim najsavrmenijeg pregleda, brži rad i naravno to, da verovatno do polovine iduće godine, liste čekanja za pacijente budu prošlost. To je samo delić onoga o čemu smo pričali i pre i na samom otvaranju, cilj je postignut, jer su, zahvaljujući pomoći čitave države, Niš i svi pacijenti koji gravitiraju ka nama, dobili mogućnost da budu lečeni istovetno kao u najprestižnijim bolnicama širom sveta – kaže direktor.

Odmah nakon otvaranja nove zgrade, i 128- multislajsni skener stavljen je u upotrebu, te je u prethodna dva dana pregledano desetak pacijenata.

Još u ponedeljak smo otpočeli rad i na tom aparatu, te smo prvog dana pregledali dva pacijenta, a evo danas radimo čitav dan i tako će biti i nadalje naravno, navodi Ivica Milošević, glavni radiloški tehničar KC Niš i dodaje da su sve kolege sa kojima godinama radi, uzbuđene i srećne što će imati prilike da rade na najmodernijoj opremi, dodaje on.

Podsećamo, novi aparat za magnetnu rezonancu plaćen je milion i šeststo hiljada evra.

N.M.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *