Diskusija „I ja imam san“ o socijalno ugroženim učenicima u Nišu

I ja imam sanPanel diskusija „I ja imam san“, održava se u velikoj sali MTŠ „15.maj“ i okupiće predstavnike svih socijalnih Ustanova u gradu, ali i predstavnike Ministarstva Prosvete. Panel diskusija „I ja imam san“, održava se u četvrtak 26. februara u velikoj sali MTŠ „15.maj“. Specijalni gost panela je savetnik Ministra Prosvete g. Milovan Šuvakov, koji će i otvoriti panel diskusiju, a kao panelista će iz ugla obrazovanja da priča o mogućnostima takve dece. Pored gospodina Šuvakova, na panelu će prisustvovati i Prof. dr Zorana Lužanin, Sektor za razvoj obrazovanja i međunarodnu prosvetnu i naučnu saradnju.

Uvidevši da sve više njihovih vršnjaka živi u izuzetno lošim uslovima, učenici u saradnji sa profesorima Mašinsko tehničke škole „15.maj“ odlučili su se da organizuju panel diskusiju „I ja imam san“.

„Odlučili smo se da organizujemo ovu panel diskusiju i nadamo se da će naš skroman doprinos pomoći rešavanju barem dela problema ovakvih učenika. Statistika je poražavjuća i tu statistiku moramo da menjamo. Nadamo se da će naša panel diskusija biti korak u rešavanju tog problema “- poručili su iz organizacionog odbora škole.

Organizatori pozivaju sve Nišlije i učenike niških osnovnih i srednjih škola da dođu na panel i aktivno se uključe u rešavanje ovog problema. Panel diskusija ima tri osnovna zadatka:

„Panel diskusija koju organizujemo ima tri osnovna zadatka. Prvi jeste nabavka mesečnih kartica za socijalno ugrožene učenike niških srednjih škola, drugi jeste aktivno uključivanje takve dece u društveni život grada i treći uključivanje takvih učenika u omladinske organizacije. „ – poručili su organizatori.

Pored pitanja moderatora, na panelu će i gledaoci moći da postavljaju pitanja. Za sve one koji žele od kuće da prate ovaj događaj, priređen je i prenos na internetu.

“Mi zaista moramo da se zahvalimo Ministarstvu prosvete. Znate kako, jako je važno da panel diskusija ima podršku svih inistucija koje se bave ovom problematikom i koji aktivno rade sa mladima. Kao društvo, moramo da damo podršku takvoj deci, deci iz socijalno ugroženih porodica”-poručili su organizatori.

„Presrećna sam što su učenici inicirali ovu akciju. To dokazuje da će jednog dana izrasti u prave odrasle ljude“ – izjavila je direktorka MTŠ „15.maj“, Slavica Jukić.

Pozivnice za prisustvo panelu biće prosleđene Gradonačelniku, Predsedniku Skupštine i svim direktorima niških Ustanova i organizacija.

Sajt panela: http://ijaimamsan.tk