DJB: Nećemo sa SNS-om, ali ni sa kompromitovanim ličnostima iz opozicije

Pokret Dosta je bilo – Saša Radulović Niš smatra da kao druga po snazi politička grupacija u opštini Medijana ima pravo da učestvuje u razgovorima sa ostalim političkim subjektima koji imaju svoje odbornike u ovoj opštini i pokuša da svoje ideje i principe pokreta realno i primeni.

dosta-je-bilo
Dejan Petković, Stefan Mitrović i Srđan Nonić

Ne postoji nikakva mogućnost da bilo kakve pregovore niti ulaske u vlasti na Opštini Medijana ostvarujemo sa Srpskom Naprednom Strankom kao i drugim listama koju čine njeni članovi. Sa ostalim političkim partijama i grupacijama razgovori se mogu voditi isključivo oko principa a ne oko funkcija. Takođe, pojedine ličnosti iz opozicionih grupacija su jako problematične za naš pokret, te ćemo insistirati da takve kompromitovane ličnosti ne budu deo budućih pregovora niti učesnici buduće vlasti, navodi se u današnjem saopštenju.

U daljem tekstu se zahteva da „svako ko želi da sa nama pregovara moraće da prihvati naše osnovne uslove za učestvovanje u vlasti, a to su:

•transparentnost – objavljivanje svih ugovora, uredbi, odluka, finansijskih izveštaja u narednom mesecu za prethodni mesec na sajtu Gradske Opštine Medijana. Retroaktivno objavljivanje svih ugovora, odluka, finansijskih izveštaja za protekli period (od osnivanja Gradske Opštine Medijana)

          •sistematizacija radnih mesta – analiza svih radnih mesta u opštinskoj upravi, racionalizacija uprave, analiza potreba za raznim komisijama i odborima i nakon analize njihovo ukidanje i otpuštanje viška radnika.

Pokret Dosta je bilo – Saša Radulović Niš želi da radi zajedno sa građanima a ne da vlada građanima. Nama su birači bitni svakoga dana a ne samo u kampanjama. S obzirom na to da osećamo odgovornost prema glasačima koji su nam u velikom broju dali podršku, namera nam je da transparentno saopštavamo kako sa kojom političkom opcijom budemo razgovarali i šta smo predlagali i šta su nam svi oni odgovarali u tim pregovorima. Samo uz potpunu transparentnost možemo početi da menjamo sistem i pokažemo građanima da smo spremni za vršenje vlasti ali ne po svaku cenu već samo po cenu potpune primene naših principa oko kojih smo se i okupili u Dosta je bilo – zaključuju u ovom pokretu.

gradjanin.rs

1 Comment

  1. Ako se još neko seća Balaševića i izjave „mislio sam da dolaze neki novi i naši a oni su svi svoji“. Taman se ispilili na političkoj sceni i odmah počinju trgovinu (pozadinsko pitanje: ko da više). Naziv Dosta je bilo ustvari znači: dosta je bilo njihovog sad hoćemo naše… Sve po starom, ništa novo u ojađenoj Srbiji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *