DJB Niš: Izbor niških direktora je pravno nasilje

Pokret „Dosta je bilo“ u Nišu ima dužnost da obavesti javnost o glasanju za direktore JP, koje je bilo glavna tačka dnevnog reda na poslednjem skupštinskom zasedanju.

Iz zapisnika, dokumenata skupštinske službe koji su dostupni svima, kao i posredstvom TV prenosa koji su mogli da gledaju svi građani Niša, lako se primetila ključna stvar – pokret „Dosta je bilo“ je jedini digao glas protiv i jedina smo odbornička grupa koja je glasala protiv svih odluka o imenovanju direktora. Za zahtev koju smo podneli o raspuštanju komisije koji je bio uvršten u dnevni red sednice, pored naše odborničke grupe, niko drugi nije glasao „Za“ Iako nije bilo matematičke šanse da se preglasa vladajuća koalicija, poslata je jasna poruka, na prvom mestu građanima, da postoji bar neko u skupštinskim redovima ko se protivi ovom pravnom nasilju, saopštavaju iz ove stranke.

Naime, u svim odlukama koji su bile materijalu, i dalje dostupnom na web stranici grada Niša, vidi se da se Gradsko veće i Gradonačelnik nisu pozvali ni na jednu tačku zakona o javnim preduzećima, a iz očiglednih razloga, koji su kršenje zakona i nasilje većine. Nijedan član pomenutog zakona nije primenjen, a na stalne zahteve da nam pročitaju i odgovore na koje tačke zakona su se pozvali kad su donosili odluke, dobili smo samo suve odgovore u maniru pismenog zadatka i slobodne teme iz srpskog jezika. Preko 80 puta su ponovili kako je zakon primenjen, kako su primenili poslovnik Gradskog veća i osnivačke akte, dok ni jedan jedini put nisu naveli tačke zakona koje jasno određuju način izbora direktora, kažu oni.

 

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *