Published On: nedelja, 1. maja 2016.

DJB: Zapisnici neuredni, aljkavi i nepismeno popunjavani

Na osnovu ostvarenog uvida u materijal sa ukupno pet biračkih mesta, konstatovali smo više alarmantnih i neprihvatljivih kršenja izbornog procesa, na šta ukazuju brojne neregularnosti, navodi se u saopštenju Pokreta Dosta je bilo iz Niša.

dosta-je-bilo

Prvaci Pokreta DJB u Nišu pozivaju da se očuva regularnost izbora

– Na nekim birački mestima konstatovali smo više glasačkih listića nego što je to ustanovljno zapisnikom (Medijana, br.17), dok se na drugim mestima broj glasača koji su glasali  ne slaže sa brojem koji se nalazi u zapisniku (Palilula, 37), kao i druge brojne numeričke nepodudarnosti (Pantelej 12). Ustanovili smo da su zapicnici neuredni, aljkavi, a mestimično i nepismeno popunjavani, što je dovoljan dokaz stručnosti i obrazovanosti ljudi koji su određeni za članove biračkih komisija. Ovim potvrđujemo navode sa naše prethodne konferencije, kada smo najavili mogućnost upravo ovakvog izbornog scenarija. Postoji i sumnja da su na nekim mestima članovi biračkih odmora  tendenciozno ubacivali glasačke listiće i time u potpunosti obesmislili izbore na teritoriji našeg Grada, navodi se u ovom saopštenju.

Pokret Dosta je bilo – Saša Radulović saopštava da osnovano sumnja u čitav izborni proces na teritoriji Grada Niša. Uzroci neregularnosti ovih izbora su brojni, što je dovelo do ponavljanja na čak 20 birackih mesta, po čemu je trenutno Niš rekorder u Srbiji. Smatramo da je do ovoga dovela krajnja nekompetentnost, nesposobnost, ali i tendencioznost biračkih odbora i predsednika biračkih odbora. Pokret dosta je bilo se zalaže da se u potpunosti zaštite rezultati izbora!, zaključuje se u saopštenju.

gradjanin.rs

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>