Dobošar najavio novi niški časopis „Slovo juga“

Promocija novog niškog časopisa „Slovo juga“ održana je sinoć u hali „Čair“, u okviru 53.Sajma knjige i grafike, na kojoj su najavljene ekskluzivne priče o ljudima i običajima juga Srbije. Osnovna ideja osnivanja ovog štampanog časopisa je revitalizacija kulturne baštine ovog dela Srbije, kao i negovanje starih merila vrednosti i moralnih normi.

"Daje se na znanje, daje se na znanje, čitajte taze novine Slovo juga"
„Daje se na znanje, daje se na znanje, čitajte taze novine Slovo juga“

Posebna atrakcija bio je dobošar koji je rečima „Daje se na znanje, daje se na znanje, čitajte taze novine Slovo juga“ pozivao na promociju časopisa. Ova originalna ideja predstavljanja časopisa izazvala je pozitivne ovacije prisutnih.

161201-promocija550

Promociju je otvorio Dragoslav Petković, poznatiji kao Petko Nišavac koji je pročitao pismo „Ivka Jorgančije sa onaj svet“, a kroz čitanje publiku je podsetio na duh starog Niša.

Prvi broj časopisa posvećen je ljudima i običajima starog Niša. U narednim brojevima više prostora daćemo i pričama iz drugih gradova juga Srbije, rekao je glavni urednik časopisa, Dragan Ilić.

Na promociji je predstavljen bogat sadržaj časopisa. Izdvojene su rubrike „Digitalizacija kulturne baštine“, „Revitalizacija kulturne baštine“, „Manastiri i crkve juga Srbije“, „Biseri juga Srbije“ i ostale.

Prve reakcije čitalaca su odlične. Posebno me je iznenadilo kada mi je jedna gospođa rekla da sada, nakon što je pročitala časopis, zna po čemu je Crveni pevac dobio naziv, kaže Željko Veselinović iz udruženja „Humanis“.

Svim prisutnim ljubiteljima pisane reči podeljen je prvi broj časopisa „Slovo juga“.

D.Vasić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *