Dodelom nagrada završen Treći „Sportfest Medijana 2016“ – Opština Medijana ima sportsku budućnost!

Dodelom pehara i medalja završen je ovogodišnji Treći „Sportfest Medijana 2016“ u organizaciji Gradske opštine Medijana. Član Veća Gradske opštine Medijana, resorno zadužen za sport, nauku i obrazovanje, prof. dr Srđan Jovković zahvalio je učenicima na sjajnom sportskom duhu i velikoj želji da budu najbolji.

161004-medijana-sportfest

Svojim angažovanjem na ovom takmičenju zadužili ste nas da iduće godine ova manifestacija bude kvalitetnija i bogatija. Hvala što ste opštini, drugovima, roditeljima i profesorima pokazali da ne moraju da brinu za sportsku budućnost Niša – rekao je Jovković na završnoj svečanosti. Jovkoviću su u podeli nagrada najboljima pomogli članica Veća GO Medijana Tamara Milić, predsednik Komisije za sport i obrazovanje GO Medijana Dušan Mihajlović, kao i predsednice opštinskih komisija, Jelena Denić i Angelina Miladinović.

U četiri dana, na terenima Osnovne škole „Dušan Radović“ odigrano je više od stotinu utakmica

U kategoriji osnovnih škola u basketu prvo mesto osvojila je ekipa OŠ „Radoje Domanović“, drugo OŠ „Ćele Kula“ a treće OŠ „Dušan Radović“.

U istoj disciplini među srednjim školama briljirale su gimnazije – „Stevan Sremac“, „9. Maj“ i „Bora Stanković“. Osnovci škole domaćina bili su najbolji u malom fudbalu, slede OŠ „Vožd Karađorđe“ pa OŠ „Učitelj Tasa“.

Učenici Ekonomske škole, Škole mode i lepote i Medicinske škole „Dr Milenko Hadžić“ pokazali su se najboljima u malom fudbalu.

U mini rukometu zlatni osnovci su iz OŠ „Sveti Sava“, srebrni „Cara Konstantina“ bronzani „Vožda Karađorđa“. Najbolji su bili odbojkaši „Ratka Vukićevića“, „Sveti Save“ i „Dositeja Obradovića“, kao i Medicinske, Ekonomske i Pravno – poslovne škole.

Takmičari sa područja Gradske opštine Medijana u atletici pobrali su čak 36 medalja – u skoku u dalj: Aleksa Budaković (Gimnazija 9.maj), Mihajlo Đorđević (Prehrambeno – hemijska škola), i Dušan Perić (Škola mode i lepote), kao i Teodora Ristić (Gimnazija „Stevan Sremac“), Petra Jevtović (Gimnazija 9. Maj) i Elena Maljković ( Medicinska škola).

Trku na 100 metara najbrže su istrčali Aljoša Kebić (Ekonomska škola), Petar Đokić (Gimnazija 9.maj), Veljko Stanković (Pravno-poslovna škola), Nina Manić (Škola mode i lepote), Milica Milanović (Muzička škola) i Kristina Petrović (Prehrambeno – hemijska škola).

Plasman dečaka na 600 metara izgleda ovako: Marko Petrić (Prehrambeno – hemijska škola), Nikola Dimitrijević (Muzička škola) i Milorad Matić (Škola mode i lepote), devojčice, 400 metara – Nela Maljković (Medicinska škola), Mina Ćirković (Ekonomska škola) i Katarina Dicić (Škola mode i lepote).

Atletika je omiljeni sport većine niških osnovaca. Na 400 metara medalje su pobrale Sofija Novaković (OŠ „Vožd Karađorđe“), Nina Milić ( OŠ „Car Konstantin“), Valentina Kostić (OŠ „Dušan Radović“), Uroš Stanković (OŠ„Ratko Vukićević“), Dušan Radovanović (OŠ„Car Konstantin) i Stevan Pavlović (OŠ„Vožd Karađorđe“).

Katarina Dobrosavljević iz Osnovne škole „Car Konstantin“ bila je prva u trci na stotinu metara, posle nje stigla je Anja Vukićević iz OŠ „Dušan Radović“ a zatim i Milica Đokić iz „Dositeja Obradovića“. Redosled dečaka u istoj disciplini je: Aleksa Hasanović (OŠ „Učitelj Tasa“), Đorđe Mitić (OŠ „Ratko Vukićević“) i Nikola Krstić (OŠ Dušan Radović“).

U dalj su najbolje skočili Mia Dimitrijević (OŠ „Dušan Radović“), Maša Teofilović (OŠ „Car Konstantin“) i Jovana Trajković (OŠ „Vožd Karađorđe“), kao i uroš Stanimirović (OŠ „Vožd Karađorđe“), Ilija Ilić (OŠ „Dositej Obradović“) i Nikola Šipić (OŠ „Dušan Radović“).

Na velikom sportskom takmičenju u organizaciji Gradske opštine Medijana učestvovalo je blizu 600 takmičara, učenika iz 22 osnovne i srednje škole sa područja ove opštine. Takmičenje koje afirmiše školski sport, kolektivni duh i zdrav život treću godinu zaredom okupilo je đake, profesore i sve ljubitelje sporta.

gradjanin.rs

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje Gradske opštine Medijana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *