Dogovorena saradnja Univerziteta u Nišu i ruskog Univerziteta u Pskovu – mogućnost sticanja dvojnih diploma

Ugovor o saradnji kojim je predviđena saradnja u nauci, nastavi, reformi studiranja, zajedničkim studijskim programima, izdavaštvu, mogućnost sticanja dvojnih diploma na doktorskim studijama, potpisali su Univerzitet u Nišu i ruski Pskovski državni univerzitet.

Rektorka Pskovskog državnog univerziteta, Rusija, prof. dr Natalija Iljina i rektor Univerziteta u Nišu prof. dr Dragan Antić potpisali ugovor o saradnji dva Univerziteta. Ovom prilikom rektorka Iljina je domaćinima uputila poziv za posetu Međunarodnom centru za alate u novembru, kao i za učešće niških studenata u letnjoj školi i letnjem institutu za doktorande.

„Ovim dokumentom je predviđena saradnja u nauci, nastavi, reformi studiranja, zajedničkim studijskim programima, izdavaštvu,  mogućnost sticanja dvojnih diploma na doktorskim studijama, kao i zajedničko učešće u međunarodnim projektima, mobilnost i slično“ – navode iz Univerziteta.

Pskovski univerzitet ima saradnju sa preko 30 međunarodnih partnera, daje mogućnost sticanja dvojnih diploma na svim nivoima obrazovanja i raspolaže sa desetinom multidisciplinarnih instituta.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *