Dok ministri i premijer ručaju u „Biseru“ – u Nišu saobraćajna gužva

Nišlije očigledno nise navikle na velike gužve u saobraćaju, a to se vidi po prometnim saobraćajnicama danas i sinoć. Ministri Vlade Srbije su sinoć s pratnjom večerali u Etno kafani „Biser“ u Nišu, a danas ručaju na istom mestu tako da je zatvorena Jadranska ulica, jedna od glavnih saobraćajnih žila u gradu, a pošto je ranije zatvoren most, sada se stvaraju velike gužve na semaforima u centru grada gde se čeka i po petnaestak minuta da se prođe zeleno svetlo.

Na raskrsnici na Bubnju je došlo do manjeg sudara putničkih automobila pa se i tamo saobraćaj otežano odvija.

saobracaj
Betonski most u Nišu kao Gazela u Beogradu

Članovi Vlade su došli u Niš da bi se sastali sa kolegama iz Mađarske.

Za danas je najavljeno da je zabranjen saobraćaj od Tvrđavskog mosta do crkve Svetog Luke, a od 12 do 16 sati i od Voždove, kroz Dimitrija Tucovića do Mlekare.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić se posle jutarnjeg obilaska dela auto-puta ka Sofiji, od Proseka do Bancareva, sastao sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom u Oficirskom domu kraj Nišave.

Gužva će se raščistiti nešto posle 17 sati, rekao nam je kratko policajac.

Popodne delegacije se sele u hotel „Tami rezidens“, gde će u organizaciji Regionalne privredne komore biti održan poslovni forum.

vucic1
Premijer Vučić dočekan u pogaču i so

Na meniju domaća srpska kuhinja

Premijera Aleksandra Vučića je u kafani dočekala devojka sa narodnom nošnjom, pogačom i solju. Uvažene delegacije su, kako saznajemo o radnika Etno kafane „Biser“, na meniju imale domaću srpsku kuhinju kao što je sukana pita, belmuž, seljačko meso, ajvar, jagnjetina i druge đakonije.

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *