Dok se Tači naoružava, a Kolinda “prisvaja” Vojvodinu, mi ne smemo prodavati oružje!

Gradjanin: Vladan Glišić, Dveri Srpske

vladan-glisic-L1Najmlađi čovek iz poslednje generacije muškaraca, građana Srbije, koji su prošli obuku za odbranu zemlje sada ima – 36 godina. Ministarstvo odbrane upravo oglašava prodaju 480 tenkova i haubica, 220 oklopnih vozila, više od 20.000 pušaka i pištolja i veliku količinu druge opreme i municije.

Vojska je – tokom poplava – pokazala da nema pontonske mostove i čamce za spasavanje i da je cela njena inženjerija nesposobna da zaštiti ugrožene građane i naselja. Da li se još neko seća šta to beše civilna zaštita?

Istovremeno Hašim Tači uz podršku vojske SAD i NATO najavljuje osnivanje „oružanih snaga Kosova“ u trenutku kada se vraća iz Pentagona.

„Poglavnik u suknji“ Kolinda Grabar Kitarević sa mesta predsednika Hrvatske u izjavama otvoreno Vojvodinu izdvaja iz Srbije. Pri tom, vojska Hrvatske ima moderne borbene helikoptere, avione i tenkove.

Ukrajina gori, uvedene su sankcije Rusiji, medijski je satanizovana i ruska država i narod i krajevi Ukrajine koji se bore protiv NATO saveznika koji po Kijevu marširaju uz nacistička obeležja.

Hladni rat uveliko traje, a sve ostalo podseća na vreme iz predvečerja prethodnog Svetskog rata.

Keramičar na mestu Ministra odbrane u takvom vremenu rasprodaje tenkove, puške kalašnjikov, radare, tromblonske mine, višecevne raketne bacače, ručne bacače, protivavionske topove – to je preciznija specifikacija najavljene prodaje iz koje se vidi da je ovo naoružanje koje može da se koristi u odbrani od npr. Tačijeve pešadije za koju kažu da može da mobiliše do 100.000 ljudi pošto isti ne bi dolazili samo sa Kosova i Metohije).

Hiljade šiptarskih žena i dece (uz nešto muškaraca koji su organizatori grupa) panično beže sa KiM. Nikada ni jedna ekonomska migracija nije bila ovako brza i panična. Neki od njih kažu da se plaše neposrednih ratnih dejstava. Sigurno Gašićeva vojska koju je nasledio od Vučića, a ovaj od Šutanovca i Tadića ne bi uplašila nikoga pa ni šiptarske babe. Plaše se nekog drugog – onoga ko im je organizovao evakuaciju pošto zna šta će uskoro raditi sa svojim „oružanim snagama“.

Premijer Srbije „sa što manje vojske i sve manje zemlje“ A.Vučić uvodi u Vladu i dostupnost svim državnim tajnama osvedočenog «prijatelja» Srba – Tonija Blera i njegovu agenciju „ Toni Blair Associates“ iako se protiv Blera još vode krivični postupci pred našim sudovima.

Britanac Amadeo Votkins je bio Tadićev savetnik za „reformu“ Vojske i kao takav vršljao po Ministarstvu odbrane, a sada ga Vučuć prebacuje u MUP da isto tako reformiše poslednje oružane snage koje imamo.

Da li je onda čudna rasprodaja oružja koju Vučićev ministar radi u trenutku kada se svi u svetu naoružavaju i spremaju za odbranu. Očigledno je da kada je nekome Toni Bler prijatelj i savetnik onda su mu Tači i Kolinda bliske i drage „komšije“.

Podsećamo one čestite ljude i patriote koje su ostale u našim oružanim snagama (ili onome što je od tih snaga ostalo) da se sete kako su knez Pavle, Dragiša Cvetković i drugi „reformatori“ baš 1940.godine dragom im prijatelju Mačeku dali Banovinu Hrvatsku i pravo da stavi 100.000 Hrvata pod oružje. Ti „oružani prijatelji“ su maja sledeće godine organizovano ubijali Srbe gde god su stigli. Pavelić i dva kamiona ustaša to sami nikako ne bi mogli.

E pa, dragi naši prijatelji, u onome što je ostalo od srpskih oružanih snaga zapitajte se zašto se naša Vojska sada ubrzano razoružava i rasprodaje dok prijatelji (Tači i Kolinda)prijatelja premijera Srbije (Tonija Blera) zveckaju oružjem dok ceo svet sa zebnjom gleda nebo nad Ukrajinom.

Vučiću – ovo više nije politika, ovo više nije vreme za jeftin marketing i klanjanje Nemcima i Britancima – ovo je vreme za prevenciju genocida koji su nam najavili.

Foto-pecat.rs