Doktor Milan Višnjić dobio nagradu za životno delo

Srpsko lekarsko društvo dodelilo je doktorima Milanu Višnjiću i akademiku Miloradu Mitkoviću nagradu za životno delo koja se dodeljuje za izuzetan doprinos u medicini. Na sednici ovog društva dodeljeno je još sedam nagrada pojedincima i ustanovama za isti doprinos.

Za Višnjića je poznato da je izuzetan stručnjak u oblasti rekonstruktivne hirurgije dok Mitković važi za jednog od najboljih ortopeda u Srbiji.

Nagrađeni su još i neurološkinja Miroslava Živković, urolog Dragoslav Bašić, hematolog Miodrag Vučić, kardiolog Marina Deljanin Ilić, a nagrada je uručena i Domu zdravlja za izuzetan doprinos razvoju medicinske nauke i struje.

Višnjić je jula uhapšen jula 2013. godine pod sumnjom da je kao dekan (2000 – 2012) oštetio Medicinski fakzultet za 170 miliona dinara i 70.000 evra. On je osumnjičen da je novac koji je fakultet zarađivao od iznajmljivanja prostora i slično, nelegalno delio zaposlenima. On je tada, a i sada govorio da je on samo potpisivao dokument o raspodeli tih sredstava, a na osnovu donetih odluka organa fakulteta. To je i utvrđeno u postupku tako da je pušten posle tri meseca, a u novijoj istoriji je poznat po tome da se tretira kao „politički zatvorenik“ jer je tada ukazivao na korupciju u niškom zdravstvu i nenamensko trošenje para.

Viši sud u Nišu, pre pet meseci, oslobodio svih opružbi za zloupotrebu službenog položaja. Ovom nagradom Srpskog lekarskog društva, Višnjić je na jedan način „rehabilitovan“.

Posebno mi je drago zbog ovakve odluke jer je reč o nagradi koju sam dobio od kolega, esnafa i struke, a ne od politike, što je kod nas čest slučaj. Drago mi je i što mi je nagrada uručena na Medicinskom fakultetu, koji sam nastojao da unapredim, i kroz uvođenje novih studijskih programa i kroz dogradnju kojom su stvoreni bolji usovi za rad. Do pre samo par godina bio sam na stubu srama, i izložen pravom linču pojedinih medija jer sam navodno oštetio taj isti fakultet – rekao je Višnjić.

M.S.

1 Comment

  1. Ete ti ga sad !
    P, gde su sada oni koji su se kleli da je prof dr Višnjić Milan krao , utajio porez i ko zna šta sve nje radio ?
    Znači – krivokletnicima nikakve sankcije a koliko vidim ne dobiše nikakvu nagradu… mada je „neko“ dobio iako se kleo u krivicu prof dr Višnjić Milana !
    Prof dr Milane Višnjiću ,da si živ zdrav i prav – jer si uvek govorio: „Krivo sedi – pravo govori“ i sve čestitke sa naše strane /sam sebi persiram/ !
    A krivokletnici-neka su živi i zdravi i oni …su valjda, ljudi !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *