Domaćine, ofucana ti zastava na Tvrđavi!

Da li pocepana i ofucana gradska zastava na Stambol kapiji niške Tvrđave slikovito predstavlja stanje u gradu Nišu?

zastava-grad-nis-v

Politika zaduživanja i otimanja, koju vodi aktuelna gradska vlast Srpske napredne stranke sa svojim satelitima, u suštini nema ni trunke odgovornosti prema gradu i građanima.                                    

Mi ćemo ovo, mi ćemo ono… puna su usta gradskih finkcionera koji već tri godine nisu ni jednu sijalicu u Tvrđavi promenili. Zastava je simbol koji pokazuje i odnos prema domaćinskom ponašanju.

Vojske se u ratu bore da osvoje zastavu od neprijatelja. Zastava je svuda svetinja, ali očigledno, ne i u Nišu. Da i ne govorimo o tome da se gosti grada svakodnevno slikaju ispred tvrdjave. Slike sa ovako ofucanom zastavom odlaze u svet!

Koliko je teško da se promeni zastava?

Niko se nije setio, a i što bi se sekirali. Do toga je došlo jer imamo sistem koji favorizuje političke diletante na odgovorne funkcije sa sumnjivo stečenim diplomama, a koji ne mogu da postignu uspeh.

Veliko je pitanje i da li će se u dve milijarde abnormalno velikog zaduživanja grada Niša, u koje nas uvaljuje gradonačelnik zarad svoje predizborne kampanje, naći i neki dinar za novu zastavu na Stambol kapiji.

Nažalost, samo kod nas mogu da zamislim da se iznad neke javne institucije vijori pocepana zastava. Toliko o lokal patriotizmu.

Dragan Ilić, urednik FB stranice „Niška Tvrđava


Nepoštovanje državne zastave desilo se i pre par meseci kada je ispred kancelarije gradonačelnika Niša zastava dotakla zemlju i tek posle intervencije gradjana ponovo je podignuta na jarbol.