Donacija TSS za ogrev najsiromašnijim invalidima u selima

Teniski savez Srbije (TSS) donirao je novac u iznosu od 200.000 dinara niškom Crvenom krstu. Zahvaljujući ovoj donaciji najsiromašniji invalidi u seoskim područjima dobiće drva za ogrev.

Od 20 do 40 najugroženijih porodica, koje smo već obišli dobiće drva za ogrev, jer im je to trenutno najpotrebnije. Hvala Teniskom savezu Srbije na ovoj pomoći“, rekla je Sanja Stojanović iz Crvenog krsta.

Iz Teniskog saveza Srbije kažu da im je pored promovisanja tenisa cilj da pruže podršku lokalnim zajednicama.

Znamo da ova pomoć nije dovoljna, ali je u skladu sa našim mogućnostima. Tenis je sport sa dugom tradicijom u Srbiji, ali je Crveni krst jedna od najstarijih institucija u našoj zemlji. Osnovan je 1876. godine, što Srbiju čini jednu od 15 zemalja osnivača ove humanitarne organizacije. Za nas je velika čast da pomognemo, jer su humanost, dobrovoljnost i podrška drugima u nevolji, osobine koje treba poštovati. Trudićemo se ponovo kada dolazimo u gradove Srbije da pružimo pomoć koliko god možemo – rekao je Mirko Petrović, predsednik Teniskog saveza Srbije.

Akcija pomoći najsiromašnijim invalidima na seoskim područjima počela je septembra, prošle godine, a do sada im je podeljeno 258 paketa hrane, kažu iz Crvenog krsta. Pored ogreva, potrebna im je i higijena, jer žive u lošim uslovima, koji su ispod ljudskog dostojanstva, apeluju iz ove organizacije.

D.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266