Donacija Vojvođanske banke gluvim i nagluvim osobama

U cilju podrške gluvim i nagluvim osobama u Srbiji, kojih po zvaničnim podacima ima oko 130.000, Vojvođanska banka je, donirala računare i ustanovama-organizacijama u Nišu: Školi sa domom učenika „Bubanj“ i Gradskoj organizaciji gluvih i nagluvih u Nišu.

donacija-voban

Nakon pozdravne reči Snežane Čarapić, direktorke Škole sa domom učenika „Bubanj“ prisutne na ovoj svečanosti pozdravio je predsednik Gradske opštine Palilula Boban Džunić. „Opština Palilula, po rečima predsednika Džunića, u ostvarivanju Akcionog programa razvoja, između ostalog usmerila je svoju aktivnost u rešavanju socio-humanitarnih pitanja i unapređenju rada ustanova socijalne zaštite. Uprava opštine osposobljena je za prijem i reševanje zahteva i ove kategorije građana. Saradnja sa Školom sa domom učenika «BUBANJ» je izuzetno sadržajna i obuhvata našu podršku brojnim aktivnostima škole; u poboljšanju uslova rada, organizaciji naučnih skupova, seminara, Zatražili smo da nam u toj aktivnosti pomognu društveno odgovorne kompanijue i uspešni privrednici, naglasio je predsednik Boban Džunić. Ovaj gest Vojvođanske banke je za svaku pohvalu i ja izražavam zahvalnost za donetu odluku.

Škola sa domom učenika „Bubanj“, koja ima sedište na teritoriji opštine Palilula osnovana je davne 1953. godine kao škola i dom gluvoneme dece. Danas je to moderna ustanova koja primenjuje savremena tehnička sredstva i metode u tretmanu osoba sa mnogim poremećajima i smetnjama u razvoju i primer je dobre prakse.

donacija-voban2I predsednik Gradske organizacije gluvih i nagluvih Zvonimir Stojanović zahvalio je na ovoj donaciji. „Dodela računara, po rečima Zorice Džide menadžerke za društveno odgovorno poslovanje Vojvođanske banke, je deo donatorske akcije Vojvođanske banke, koja je pokrenuta kako bi se podržala zajednica gluvih u Srbiji. Ona je uručila vaučer o donaciji kompjutera direktoki Škole, Snežani Čarapić i predsedniku Organizacije Zvonimiru Stojanović. U okviru ove akcije, Vojvođanska banka će uručiti više od 60 računara školama za gluvu i nagluvu decu, Savezu gluvih Srbije i organizacijama gluvih širom Srbije.“

Tekst i foto: D.Vidojković

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *