Đorđević: Snimak autentičan, ali demantujem priče da smo rušili Gradski odbor SNS u Nišu (objavljujemo bez korigovanja teksta)

Zarko-Djordjevic

Mogu da potvrdim autenticnost audio zapisa i pisma grupe clanova SNS. Zelim da demantujem gradske price koje su kruzile tih dana o nekakvom pokusaju rusenja gradskog odbora. Naime nezadovoljni clanovi SNS-a medju kojima sam se nasao i ja, su pokusali da dobiju odgovore na neka pitanja predsednika stranke i gradonacelnika Nisa profesora Zorana Perisica. Na zalost, zbog nerazumevanja motiva naseg okupljanja tj. dolaska na sada vec davni sastanak GO 22. decembra 2014. profesor se nije pojavio u ocekivano vreme na ocekivano mesto, kao ni ostali clanovi gradskog odbora. Oni su taj sastanak iz meni do ovog trenutka nepoznatih razloga odrzali u prostorijama opstinskog odbora Palilula, sto se i cuje na snimku. Moguce da je gradonacelnik ocekivao „neprijatna“ pitanja, bar iz svog ugla. Nedelju dana pre toga toga smo takodje pokusali da postavimo ista pitanja, ali je predsednik stranke bio odustan, a predsedavajuci tim sastankom Darko Bulatovic je prekunio sastanak kada smo se pojavili, mi clanovi.

I tom prilikom su motivi dolaska na gradski odbor bili isti, da se postave pitanja koja zanimaju vecinu clanstva, i da se cuje sta se radi iza zatvorenih vrata, posto tada nismo bili zadovoljni radom stranackih organa, desavanjima, tj. nedesavanjima u Nisu. Utisak o nebrizi za gradjane, problem nezaposlenih, iseljavanje mladih ljudi i uopste teska ekonomska situacija kakva se ne pamti, bili su dovoljan motiv za nase pojavljivanje na mesto za koje mislimo da je adekvatno za polemiku i odgovore na pomenute teme. Nase prisustvo sastanku u svojstvu clanova stranke nije narusavalo statutarne odredbe stranke. Da rezimiran, ni govora nije bilo ni o kakvom nasilnom aktu, o pokusaju rusenja bilo cega i bilo koga. To je grubo izvrtanje istine ne znam sa cije strane. Mozda je legitimno postaviti pitanja ko se i zbog cega skriva od javnosti i clanstva, a obavlja javne funckije? Sta se to skriva od javnosti i gradjana a sta imaju prava da znaju oni koji su dali poverenje tim predstavnicima stranke.  Da li se program stranke sprovodi ili je sve ostalo na prici koja se nikada nece ostvariti ? To vece smo ostali skoro do 22h u prostorijama GO u Obrenovicevoj a vece se zavrsilo nasim odlaskom u OO Palilulla, nakon poziva profesora Perisica gde smo razgovarali o problemima.

Nakon svega sto se desavalo, mogu da kazem, da smo ucinili jedan iskorak u pravcu otvaranja stranke za sve clanove i gradjane Nisa. Iako je tezak i nezahvalan posao vodjena stranke od koje se najvise ocekuje, to ne znaci da treba izbegavati direktne razgovore, jer se najcesce tako dolazi do resenja. Na zalost, puno je sukoba i licnih animoziteta u najvisem krugu stranke sto steti pre svega gradjanima, cije posledice trpimo mi, gradjani.

Zahvalan sam svima koji su to vece bili prisutni, kako clanovi, tako i najvisi predstavnici stranke koji su nas saslusali i sve se zavrsilo na civilizovan nacin.

Sto se tice mog odnosa i komunikacije sa gradonacelnikom prof Perisicem, mogu da kazem da je normalna i uobicajena, cak smo zajedno ugostili potencijalnog investitora iz Francuske o cemu ste nedavno izvestili. Gradonacelnik trenutno radi na tome da obezbedi drzavljanstvo Francuskom privredniku, i ja sam zadovoljan u tom delu. Takodje, planiramo dovodjenje nemacke kompanije koja je zainteresovana da posluje u Nisu, a bavi se projektovanjem i izgradnjom prostora za odlaganje i unitavanje cvrstog komunalnog otpada.

Konacno, zalazem se da svi zajedno radimo na pokretanju Nisa, da svako ko je dobronameran, ima ideje, znanje, poslovne kontakte, ili na bilo koji drugi pozitivan nacin, doprinese da se stanje u Nisu popravi.