Dosta je bilo: Umesto „Bjelom dugmetu“ dati novac za lečenje obolele dece

Odbornička grupa „Dosta je bilo“ u Skupštini Niša podnela je zvaničnu inicijativu da se obustavi organizacija koncerta Bjelog dugmeta na Trgu kralja Milana odnosno da se sredstva od pet miliona dinara preusmere za lečenje dvoipogodišnjeg Stefana Miladinovića i druge obolele dece.

Odbornička grupa Dosta je bilo

Odbornica Radmila Popović je kazala da je do sada 3.000 građana potpisalo online peticiju da se sredstva preusmere za lečenje malog Stefana.

Čudno je da Gradsko veće nije prepoznalo atmosferu među građanima koje nije slavljeničko. U trenutku kada se niški muzičari pripremaju da održe humanitarni koncert za malog Stefana, grad plaća pet miliona dinara jednu takvu manifestaciju i to se slobodno može okarakterisati kao poražavajuće. Zbog svega ovoga, odbornička grupa Dosta je bilo zahteva da se od ovakve proslave odustane i da se uvaži mišljenje većine građana koji podržavaju preusmeravanje tog novca u humanitarne svrhe, a što se može zaključiti na osnovu potpisa na peticiji i komentarima na portalima i naših svakodnevnih kontakata sa građanima – kazala je Popović na današnjoj sednici, a u okviru tačke odbornička pitanja i inicijative.

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *