Dr Dragan Milić dobio otkaz na Medicinskom fakultetu: Ne odustajem od svojih ideala, neću se povući iz izborne trke

Nosiocu izborne liste Grupe građana „Dr Dragan Milić“, profesoru dr Draganu Miliću, uručen je otkaz na Medicinskom fakultetu u Nišu gde je predavao, jer kako kaže, dekanica nije završila izborni proces za njegov izbor u zvanje redovnog profesora u skladu sa Zakonom.

U martu ove godine Milić je najavio da je iako komisija već dala pozitivno mišljenje, u planu formiranje nove komisije koja treba da opet donese odluku o njegovom izboru u zvanje redovnog profesora na Medicinskom fakultetu u Nišu. Cilj im je kaže Milić, da on ostane bez posla na fakultetu, i klinika ostane bez svog statusa pošto nema nastavnike u svojim redovima.

„Posledice po našu kliniku su krajnje ozbiljne, kardiohirurzi dr Saša Živić, dr Aleksandar Kamenov i dr Vladimir Stojiljković, kojima sam ja mentor za odbranu doktorske disertacije i koji se nalaze pred odbranom teze neće moći da doktoriraju. Klinika za kardiohirurgiju UKC Niš će izgubiti status klinike jer nema nastavnika kardiohirurgije u svojim redovima“ –  rekao je Milić.

Dodaje da su penzioneri koji su i dalje na funkcijama u Nišu u cilju odbrane svojih privilegija spremni su da uruše sve što se decenijama stvaralo ali da on neće odustati od svojih ideala.

„Poručujem i javno se zahvaljujem svim „emisarima“ koji kažu da još uvek ima prostora za dogovor, da se više ne trude i da prostora za „dogovor” nema, da nikada neću odustati od svojih ideala, da se neću povući iz izborne trke za bolji, bogatiji i pravedniji Niš i da sam spreman da platim ličnu cenu ma koliko ona bila kako bi naša deca živela u gradu u kome će se ponositi a ne stideti“ – dodaje Milić.

Zakoljučuje da će Klinika za kardiohirurgiju UKC Niš, odbraniti svoje interese i interese pacijenata. Protiv ovog rešenja Milić može uložiti žalbu Savetu Medicinskog fakulteta u roku od 8 dana od prijema rešenja.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *