Druženje uoči „Festivala dečjeg stvaralaštva“ – Ko to ovde peva? (FOTO)

„Ko to ovde peva“ – naziv je pesničke radionice koja je okupila učenike Osnovne škole „Car Konstantin“ u Nišu, škole koja je na dosadašnjim pesničkim festivalima bila u vrhu po osvojenim nagradama.

Osnovna škola „Car Konstantin“ dala je i najviše pobednika literarnih konkursa u Nišu i šire. Zato je i upriličen susret talentovanih sadašnjih i bivših đaka ove škole koji su njen ponos, ponos festivala i Gradske opštine Medijana. Među njima su Slobodanka Mitrović, Aleksandra Pavlović, Marija i Ksenija Madić, Teodora i Viktorija Mišeljić, Luka Maksimović i drugi.

Druženje sa prizvukom stihova talentovanih učenika održano je u okviru „Devetog festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu“ koji i ove godine organizuje najveća niška opština.

Prvi put ove godine kao najava za najveću učeničku pesničku i likovnu manifestaciju na jugu Srbije, biće održano šest pesničkih radionica. Cilj je da deca koja pišu i crtaju budu animirana da budu uspešnija u tome, a onoj koja ne znaju pokazati kako da izražavaju svoje misli i osećanja – putem reči i slike.

Prvi susret učenika i pesnika pod nazivom „Oslobodi reč“, održan je u Osnovnoj školi „Ratko Vukićević“. Do početka festivala biće ih u osnovnim školama „Sveti Sava“ i „Dr Zoran Đinđić“ kao i na Dečjem odeljenju biblioteke „Stevan Sremac“ u Nišu.

Tradicionalni i jedinstveni „Deveti festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu“ biće održan 21. marta. Kao i ranijih godina u goste Gradskoj opštini Medijana dolaze zvučna pesnička imena i učenici – dobitnici festivalskih nagrada. Biće dodeljena i tradicionalna nagrada „Naisa“.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *