DS: Grad favorizuje Medijanu i Palilulu, a zapostavlja Pantelej

U centru pažnje niških demokrata na konferenciji za novinare bio je plan generalne regulacije područja gradske opštine Pantelej, ali i plan za predstojeće akcije i sve ono što bi trebalo uraditi a aktuelna vlast nije.

ds
Učesnici konferencije

– U mandatu Demokratske stranke je u gradu i opštini Pantelej započeto i izgrađeno dosta komunalnih i infrastrukturnih objekata – Somborski bulevar, most i saobraćajnice u Vojvode Mišića, Bulevar Medijana (kao deo kružnog saobraćajnog prstena). Međutim aktuelna vlast nije našla za shodno da te objekte do kraja stavi u funkciju.Zbog toga je Somborski bulevar ostao bez pristupnih raskrsnica u ulicama Kosovke devojke i u delu Matejevačkog puta. Primer je i most u Vojvode Mišića gde nije do kraja urađena pristupna saobraćajnica, istakao je Branislav Mišić, šef odborničke grupe u Opštini Pantelej. On je još dodao da je aktuelna gradska vlast preuzela grad sa visokim kreditnim potencijalom a opština Pantelej bila je bez dugova za vreme vlasti Demokratske stranke. Nije lako biti na čelu lokalnih samouprava, ali je daleko od neizvodljivog, kako to primerima pokazuje aktuelna vlast u Nišu. Mi demokrate to znamo i kada bude došlo vreme završićemo započeto, istakao je Mišić.

vasar-na-panteleju
Jutro na Pantelejskom vašaru

O neravnomernom razvoju Opštine Pantelej u odnosu na grad, govorio je Mića Jevtić, potpredsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora Niš.

– Pantelej je bitan strateški deo grada, ali grad vidljivo favorizuje centralne opštine, Medijanu i Palilulu. Ukinuta je pedijatrijska služba u opštinskim ambulantama i prebačena u Dom zdravlja. Kvalitet prikupljanja komunalnog otpada deljenjem besplatnih kanti podignut je u par centralnih opština a Pantelej je ostao na marginama, istakao je Mića Jevtić. On je rekao da su demokrate preduzele niz akcija na terenu, a „ Osvetlimo Pantelej “ izvedena na Somborskom bulevaru je jedna od akcija demokrata sa najvećim odzivom u skorije vreme, i sa jasnom simbolikom.

Demokratska stranka ima Platformu „Niš zaslužuje bolje“ za rešavanje strateških problema u gradu gde će sve opštine biti ravnopravno sagledane, zaključeno je na konferenciji.

foto: Južne vesti

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *