DS: Gradonačelnik da odluči da li je na strani koalicionih partnera ili građana

Dan posle objavljivanja informacije da hladnjača u Gradskoj kapeli nije u funkciji i objavljivanja fotografija iz same kapele, rukovodstvo JKP Gorice, donelo je odluku o otpuštanju Radeta Rašovića, poverenika Asocijacije nezavisnih i slobodnih sindikata.

Mića Jeftić

Rašović je predstavnik sindikalista i uzbunjivač, ali i da je od Grada dobio obećanje da „ni prema jednom radniku koji je bio u štrajku u proteklom periodu neće biti preduzimane nikakve mere odmazde“, a njemu je prvom ipak uručen otkaz. Pozivamo Gradonačelnika da se uključi u rešavanje ovog problema i da konačno odluči kome će se prikloniti, svojim koalicionim partnerima ili građanima. Jer ovaj čin predstavlja poruku ne samo radnicima Gorice, već svim zaposlenima u javnom sektoru, šta ih čeka ukoliko njihova svest, savest i poštenje dođu u sukob sa interesima direktora. saopštio je Mića Jeftić, predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora DS Niš .

U saopštenju DS-a se navodi da ovakva mera ima za cilj zastrašivanje ostalih radnika koji su proteklih meseci podržavali Rašovića u njegovoj borbi protiv rukovodstva firme, čije delovanje je opisano u izveštaju komisije pri budžetskoj inspekciji, koja je formirana po nalogu gradonačelnika.

U izveštaju komisije pri budžetskoj inspekciji, o kome se toliko priča, a nikako da se objavi, opisane su razne malverzacije na groblju zbog čega je JKP Gorica i dovedena u ovakvu situaciju.

U obrazloženju otkaza govori se da je Rašović iznosio neistine u javnost, manipulisao, narušavao radnu disciplinu i kolegijalne odnose i time naneo štetu ugledu i radu preduzeća”. Gradski odbor Demokratske stranke u Nišu zahteva od gradske vlasti, da smeni neodgovorno rukovodstvo u JKP Gorica i vrati Glavnog poverenika sindikata Radeta Rašovića na posao, navodi se u saopštenju.

1 Comment

  1. Iznosio neistine o vama , ma nemoj, sve je izneo što ste vi prećutali , a možda iznese i provizije koje dobijate od Tošića, sva trojica. I to će biti po vama neistinito ali …e jadna Gorico i radnici u njoj ali bez nervoze tu je vaš gradonačelnik – Spajdermen

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *