DS: Gradska vlast iznenađena najavljenim snegom!

Miodrag-Stanković
piše: Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke

Kako ste jutros stigli na posao, ako imate tu sreću da radite? Kako ste doveli decu do vrtića ili do parka, da uživaju u snegu? Kako ste otišli po hleb? Jeste li srećno i bez posledica sišli niz stepenice, ili prešli preko trga, pešačkog prelaza, mosta?Jeste li uspeli da kroz smetove prođete autom? Da li ste pokušali da pozovete taksi? Jeste li dočekali autobus?

Ova pitanja postavljam vama, kao jedan od vas, a zapravo ih treba postaviti gradskoj vlasti, koja je dozvolila da prvi put u novijoj istoriji ovog grada Niš bude gotovo u potpunosti blokiran snežnim nanosima.

Nišlije su od sinoć u neviđenoj i skandaloznoj situaciji, a Nišlije su i putari, i taksisti, i pešaci, i vozači.Svi oni su, usled totalne neorganizovanosti gradske vlasti, dovedeni u nezavidan položaj da se sami bore sa snegom, koji je lokalnu samoupravu iznenadio u januaru, mada je bio i najavljen, za one koji ne znaju da sneg inače pada zimi.

Nedostatak para , vremenski uslovi i slični izgovori neće upaliti ovog puta, jer smo svi svedoci da nije urađeno ni ono što ni od jednog od navedenih uslova ne zavisi.
Niko nije pokazao volju da se građanima nađe u ovoj situaciji, da pokuša da im olakša probijanje kroz smetove, jer je za ovu vlast Kalač brdo ravno Mont Everestu, a Duvanište arktičkoj ledenoj pustinji.

Na ovom ispitu su pali. I nema popravnog.

 

1 Comment

  1. Ova vlast pokazuje svoju nesposobnost na svakom koraku, na svakom mestu pa i ovo sa snegom u januaru je logično. Nemaju vremena jer mnogo rade na edukaciji sebe i svojih članova; završavaju fakultete i pišu doktorate na privatnim fakultetima.
    Jadni mi nišlije a i cela Srbija sa CNS-om a bogami i sa njihovim pomoćnicima tj. SPS-om.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *