DS i ZZS potpisali sporazum o strateškom partnerstvu

Gradski odbori Demokratske stranke i Zajedno za Srbiju su danas na zajedničkoj konferenciji za medije potpisali sporazum o strateškom partnerstvu.

ds-zzs

„Ovo udruživanje i strateško partnerstvo je zasnovano na programskoj sličnosti. Ono što nas posebno povezuje u gradu Nišu je nesposobna gradska vlast koja daje obećanja od kojih građani ne mogu da žive. Pored programske sličnosti, povezuju nas i programski ciljevi. Značajno je da ćemo pokrenuti izradu Programa za razvoj grada Niša. Program za razvoj Grada Niša će ove dve stranke u okviru udružene opozicije Grada Niša predložiti na razmatranje svim opozicionim strankama, našim partnerima, nakon usvajanja sa njihove strane, staviti ga na javnu raspravu pred građane Niša. Jako je važno da građani Niša znaju da postoji neko ko ozbiljno brine o njihovim problemima. Sve ono što nas zajedno muči u Nišu jeste velika nezaposlenost. Preko 36000 ljudi u gradu nema posao, nalazi se na birou rada. Privrednici u Nišu jedva sastavljaju kraj sa krajem, muče se sa ozbiljnim takasama i nametima. Poljoprivrednici takođe nisu zadovoljni. To nezadovoljstvo se oseća i u primarnom zdravstvu. Demokratska stranka je nedavno potpisala izjavu o namerama sa još šest opozicionih stranaka i sindikatom Sloga. Svakim danom se pridružuju ugledni pojedinci, sindikati, udruženja građana, navodi se u saopštenju DS-a.

Sve opozicione stranke koje rade u okviru Udružene opozicije ulažu ozbiljne napore da naš Grad izvučemo iz krize – izjavio je Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora DS u Nišu.

– Značajno je da je Demokratska stranka izrazito opredeljena opoziciono, protiv Aleksandra Vučića, protiv SNS-a i svih partija koje zajedno sa njima vrše vlast na način koji nije koristan za građane Srbije. Demokratska stranka treba da bude stožer opozicije, stožer okupljanja, jer ima najveću demokratsku tradiciju, programski ima osnovu koja je prihvatljiva za sve demokratske i proevropski orjentisane stranke. Smatramo da je Niš najpogodnije tlo gde bi se ta saradnja ostvarila. Niš treba da bude uzor okupljanja za celu Srbiju. Mi ćemo imati koordinisani rad u pogledu zajedničkog nastupa unutar opozicije u gradu Nišu. Zajedno ćemo predlagati teme dnevnog reda, definisati ciljeve i platformu na kojoj treba da se bazira rad na predstojećim izborima. Jačanje zajedništva i zajedničkog rada treba da ponudi alternativu vlasti. Medijski prostor nije dovoljno otvoren za sve političke subjekte, pa ćemo nastojati da ostvarimo što neposredniji kontakt sa građanima“ – rekao je Boško Ristić, potpredsednik Zajedno za Srbiju.

gradjanin.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *