DS: Imamo nove nekompromitovane ljude koji svakome mogu pogledati u oči

Demokratska stranka u Nišu je danas upoznala građane sa osnovnim postulatima svog Programa i kroz razgovor sa građanima želela da čuje koji su najveći problemi sa kojima se oni susreću.

akcija-DS
Miodrag Stanković, predsednik DS u Nišu

„Prethodnih 6 meseci, preko 300 stručnjaka okupljenih oko Demokratske stranke radilo je na predlogu Programa o kome danas razgovaramo sa građanima. Programom dajemo rešenja za najveće probleme sa kojima se građani suočavaju. Ovim razgovorima pravimo dogovor za modernu Srbiju posle Vučića. Jedino Demokratska stranka ima ljude, znanje i realnu šansu da od naše zemlje napravi zemlju u kojoj želimo da živimo. Važno nam je da čujemo mišljenje građana. Ovo je program koji ćemo preložiti mi ali je ovo i vaš program, program za vas. Zbog toga nam je važno da još jednom sa građanima o njemu razgovaramo i danas i u narednih mesec dana. Demokratska stranka neće odustati. Ne prihvatamo da se sva nesposobnost Srpske napredne stranke svaljuje na Vladu od pre četiri godine. I javni dug, i deficit, i njihovi mutni poslovi, i zakoni koji se donose za njihove poslovne partnere, i smanjenje plata i penzija, i zapošljavanje njihovih stranačkih aktivista, i njihova nesposobnost da privuku investitore, i činjenica da se za njihove privatne poslove Srbija zadužuje – oni za sve to pokušavaju da okrive Demokratsku stranku. Demokratska stranka sada ima nove ljude koji nisu kompromitovani, koji u svakom mestu i svakoj opštini smeju da pokucaju svakome na vrata i pogledaju svoje sugrađane u oči. Naši ljudi su naša najveća snaga“ – izjavio je Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu.

akcija-ds-2
Vladimir Domazet, predsednik političkog saveta

Srbiji je potrebna vlada koja će znati i umeti da roditeljima omogući da podižu decu koja će sutra ostati ovde, da radnike poštuje i štiti od siromaštva i poniženja. Demokratska stranka se zalaže da poljoprivrednicima obezbedi subvencije i da im čuva najplodniju zemlju. Da nezaposlenima pruži jednake šanse. Da profesorima, nastavnicima i učiteljima i vaspitačima omogući život dostojan njihovog poziva. Da građanima osigura pravo na slobodno i istinito informisanje – samo su neke stavke za koje se zalažu demokrate u svom Programu.

„Program na kome je radilo mnogo stručnjaka iz Političkog saveta, Resornih saveta i dalje je otvoren za sugestije građana, nevladine organizacije i članove stranke. U Programu je jasno navedena borba protiv siromaštva, borba za nova radna mesta, vraćanje dostojanstva građanima, penzionerima. Demokratska stranka smatra da ovakvu lošu vlast i na lokalu i u Republici treba smeniti“ – istakao je Vladimir Domazet, predsednik Političkog saveta Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu.

Demokrate pozivaju sve zainteresovane građane i članove stranke da dođu u Gradski odbor DS-a i daju svoje konkretne predloge i sugestije za Program koji je još uvek otvoren za izmene i dopune.

gradjanin.rs

2 Comments

 1. Sinko ,
  nabroj /taksativno/ nekompromitovane ljude iz DS-a !
  Ako ih ima 10-ak , doći ću da se upišem kod tebe u stranku…ako nema prijemni ispit i članarina !
  A Domazet je … najmladji , koji može da nam pogleda u
  oči ??? On li je oftalmolog prof dr sci ? Ili imate mladje koji bolje vide i pregledjuju ?
  U redu je ,mlad si ne znamo te ali ima vremena , pored tvojih mentora , da se „naučiš“ i da nam pregledaš oči !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *