DS: Izveštaj da je „Niš procvetao“ je obična zabluda i neistina

-Sramota je da resorni ministar u Nišu kaže da republička Vlada neće finansirati Tehnološki park koji treba da bude okosnica razvoja, i koji treba da omogući da mladi, pametni i sposobni ljudi koji se školuju na fakultetima Univrziteta u Nišu, mogu svoje znanje da na najbolji način stave u funkciju razvoja privrede, grada, regiona, rečeno je na konferenciji za novinare Demokratske stranke.

ds2
Miodrag Stanković i Vladimir Domazet

„Saopštenje koje je izdala Uprava za privredu, održivi razvoj i zaštitu životne sredine o rastu industrijske proizvodnje u Nišu, predstavlja još jedan primer zloupotrebe i kršenja svih normi, ali i pokušaj obmanjivanja građana Niša. Ovakvim izveštajima, kojima se želi prikriti katastrofalno stanje u industrijskoj proizvodnji u Nišu, kada znamo da osim nekoliko privatnih firmi koje se bore za svoj opstanak i kojima treba odati priznanje da to još uvek i uspevaju u ovakvim okolnostima, i nema drugih proizvodnih firmi, postavlja se pitanje da li je nadležna Uprava radila u skladu sa pravilima struke ili je radila po nalogu nesposobnog rukovodstva grada?O kakvom industrijskom rastu se može govoriti kada je prema zvaničnom izveštaju Nacionalne službe za zapošljavanje za septembar samo u tom mesecu 2.299 novoprijavljenih lica od čega je 1.054 žena? Dovoljno je samo osvrnuti se oko sebe i videćemo da je Niš svakim danom u sve težoj situaciji a neko pokušava da nas ubedi da nam je sve bolje i bolje. Potrebno je osposobiti i Biznis inkubator centar i omogućiti otvaranje, rast i razvoj malih firmi. Potrebno je da svojim autoritetom i ugledom, ukoliko ga uopšte i imaju u SNS i kod onih koji o tome odlučuju, zahtevaju da republička vlast posveti više pažnje Nišu i uopšte južnoj Srbiji, jer i ovde je deo Srbije i nije Srbija samo Beograd – saopštio je Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu.

Domazet: Vlast nas vraća u devedesete godine medijskog mraka

ds3-Isti oni protiv kojih je Demokratska stranka na jučerašnji dan pre 19 godina i započela političku borbu, zbog manipulacija i medijskog mraka, jučerasnjom sednicom Skupštine grada Niša su pokazali da se nimalo nisu promenili iako se stalno trude da se tako predstave. Čak naprotiv spremni su da ponovo vrate Srbiju i Niš u 90 godine, u vreme cenzure i medijskog mraka, kako bi mogli da rade šta hoće, ne pitajući građane da li su oni za to. Lokalna vlast u Nišu je svoju nesposobnost htela da sakrije neemitovanjem direktnog prenosa sednice Skupštine grada i odlaganjem usvajanja dokumenata baš za tu sednicu, jer nije normalno da se programi rada ustanova za 2015 godinu usvajaju u novembru 2015 godine niti da se treći rebalans budžeta usvaja daleko od očiju građana. Demokratska stranka se najoštrije protivi ovakvim mutnim radnjama i zahteva da nesposobna gradska vlast pod hitno položi račune pred građanima i građankama Niša. Ono što gradska vlast radi u Skupštini grada onemogućavanjem prenosa sednica, je pokušaj da se građani liše prava da prate prenose, da se koristi odsustvo prenosa, da se za nepunih dva sata pređe 20, 30 tačaka, bez prisustva opozicionih odbornika, da se usvajaju planovi razvoja javnih preduzeća za ovu godinu, sada krajem novembra, umesto za sledeću 2016. godinu.
Očigledno je da ova gradska vlast treba da bude promenjena i nadam se da će građani Niša na predstojećim izborima znati da naprave pravi izbor – zaključio je Vladimir Domazet, predsednik Političkog saveta Gradskog odbora DS u Nišu i član Glavnog odbora DS-a.

gradjanin.rs

3 Comments

  1. Koji Tehnološki park , koji industrijski rast , koji Biznis inkubator centar i otvaranje, rast i razvoj malih firmi , pogotovo u Nišu i to sve da se uradi bez para?
    Sadašnja a i predhodne vlasti su uspele MAXIMALNO da upropaste sve firme u Nišu tj. „privatizovale“ ih i ni jedna ne postoji !!!
    Sve te firme su imale svoj proizvodni program , normalno i kupce svojih proizvoda tj. plasman. Trebalo je imati malo mozga i pustiti takve firme da rade i pokušaju da opstanu, barem godinu dana , ne tražiti od njih da plaćaju poreze državi , pa ako uspeju da se održe , nakon toga tražiti da plaćaju sve prinadležnosti i obaveze … ako ne uspeju – uraditi ono što se uradilo tj. zatvoriti firme tj. one bi se same zatvorile i niti jedna vlast ne bi bila kriva.
    Naravno , mnogi će reći „posle bitke ,svi su generali“ što je i tačno … ali mnogi pametni nisu odlučivali /tu ne ubrajam sebe/ , već su odlučivali „pametni“ i stručnjaci iz G17+ i ostali iz opozicije /tadašnje/ a i nazovi sadašnje !
    Ma , šta pa ja pišem… niko ne tretira Niš – svi nje ga maltrtiraju ! U zdravlje !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *