DS: Niš je prestonica siromaštva jer se investitori ne privlače nego odbijaju

– Niš je upravo dostigao još jedan neslavni rekord u istoriji Srbije. Servirano nam je, naime, najveće poskupljenje naknade za izdavanje lokacijskih dozvola ikada, jer je pomenuta dažbina sa dosadašnjih 980 skočila na 25000 dinara. Na predlog Gradskog veća, Skupština grada dala je zeleno svetlo za ovaj potez. On, međutim, automatski znači crveno svetlo za investitore, kojih ionako ima premalo, ili nema uopšte u našem gradu, saopštio je danas Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu.

Miodrag-Stanković
Miodrag Stanković

-Time padaju u vodu sva obećanja aktuelne vlasti da će se u Niš sjatiti investitori, jer, posle skoka naknade za izdavanje lokacijskih dozvola od 2500 posto, oni su dobili jasan signal da nisu dobrodošli. I oni će otići negde drugde. Niš će ostati prestonica siromaštva u Srbiji, i neslavni rekorder po tome, ali i po receptu za odbijanje onih koji bi da nešto ulože u ovaj grad.
Nije ovo poskupljenje servirano samo Nišlijama. Ono je jasan znak da gradska vlast nema znanja, ali ni mudrosti da proceni šta je preče – trenutno i nepouzdano punjenje gradske kase , ili trajan i stablan sistem koji će tu kasu puniti konstantno i dugoročno. Niška vast ne misli na duge staze. Veliko je pitanje, da li misli uopšte, sapštio je Stanković.

gradjanin.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *