DS: Niš „puca po šavovima“ zbog nesposobne vlasti

– Krajnje je vreme da se zaustavi dalje urušavanje institucija i svega onoga što je neophodno da bi jedan grad funkcionisao, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Demokratskoj stranci.

DS
Miodrag Stanković (u sredini)

-Do nedavno je zbog kolapsa gradskog budžeta bilo dovedeno u pitanje funkcionisanje osnovnih škola u Nišu i gradsko rukovodstvo, koje je više puta menjalo odluku o uzimanju, odnosno odustajanju od uzimanja kredita, pa potom ponovo odlučilo da ipak uzme kredit, samo pokazalo koliko je nestručno i kako zbog takvog načina rada ozbiljno ugrožava funkcinisanje Niša. Dodatne sumnje da nešto ozbiljno u funkcionisanju grada nije u redu, unosi i to što nije moguće doći do usvojene Odluke o budžetu grada za 2016. godinu, jer takva Odluka nije postavljena na gradski sajt.
Skoro svakodnevno imamo najave o mogućim tužbama i štrajkovima u institucijama i javnim preduzećima koja su u nadležnosti grada, navodi se u saopštenju prosleđenom medijima.

Miodrag Stanković, predsednik Gradskod odbora Demokratske stranke u Nišu rekao je da je prošle nedelje objavljena informacija da zaposleni u Zavodu za urbanizam mesecima ne primaju platu, a da su ovih dana zaposleni u ustanovama kulture najavili podnošenje tužbe protiv grada zbog neisplaćenih zarada

– Kada je već reč o kulturi, o manifestacijama koje Niš čine prepoznatljivim i čine deo kulture ovog grada, zaista je neprimereno da premijer najavljuje višegodišnju podršku festivalu EXIT koji se održava u Novom Sadu, a ni reči o ispunjavanju ugovornih obaveza i poništavanju odluke o dodeli sredstava festivalu Nišvil koji se održava u Nišu. Svakako da je festival u Novom sadu značajan i da zaslužuje podršku države, ali je i Nišvil značajan ne samo za Niš i ovaj deo Srbije, ili je premijer zaboravio da Srbija ima i jug? Da li rukovodstvo grada ima ikakav uticaj i nameru da se izbori za bolji položaj Niša u Republici Srbiji ili će se ovim gradom upravljati iz Kruševca i Kragujevca? Očekujemo da uskoro bude održana sednica skupštine grada na kojoj će biti razmatran izveštaj državne revizorske institucije i da će građani najzad videti kako se rukovodstvo grada odnosi prema njihovom novcu, rekao je Stanković.

gradjanin.rs

3 Comments

  1. Dobro bre kako mislite da dokažete da ste opozicija kad je ovo ekipa iz Vodovoda. Šta, prepodne služite Andrejeviću, a od poslepodne ste opozicija. Nemojte ljudi, Niš je grad DS-a bio, ali sada… Potrebni su vam novi neuprljani ljudi, ali ovako, teško

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *