DS: Niš se nikada nije toliko zaduživao – čeka nas bankrot!

– Od kako su došli na vlast, samo uzimaju kredite i zadužuju građanke i građane Niša. Gradska vlast, predvođena SNS u Nišu je 2013. godine već uzela kredit za tekuću likvidnost u iznosu od 340 miliona dinara, početkom 2014. godine je uzela još 335 miliona dinara i evo sada, početkom 2016. godine zadužuje grad Niš za još 300 miliona dinara. Početkom 2015 godine je uzet i kredit od 2 milijarde dinara. Gradska vlast se zadužuje za tekuću likvidnost i isplatu obaveza koje nastaju upravo zbog nestručne i nesposobne vlasti- saopštio je Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu.

DS
Miodrag Stanković (u sredini)

Nikada u istoriji Niša se ne pamti da je neka vlast ovoliko zadužila građane. Svi krediti za vreme vlasti DS i njenih koalicionih partnera su podizani da bi se unapredila infrastruktura, da bi se izgradilo nešto što će omogućiti da se sredstva nekako vrate. U ovom trenutku se uzima kredit da bi se deblokirao grad i ta sredstva će biti potrošena za isplatu tekućih troškova u osnovnim školama koje su blokirane neodgovornom politikom u oblasti javnih finansija od strane gradskog rukovodstva i postavlja se opravdano pitanje a odakle će se ta sredstva vratiti?, navodi se u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

– Da li časovi informatike bez interneta, hladni radijatori brinu nekog u gradskoj vlasti?! Ovakvim zaduživanjem gradskog budžeta vrlo brzo će se dovesti u pitanje i isplata socijalnih davanja, ugroziće se i poslovanje firmi koje su obavljale određene poslove za grad Niš te će i one morati da otpuštaju ljude, grad Niš će morati da proglasi bankrot, saopštio je Stanković.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *