DS: O sudbini niškog aerodroma ne sme da odlučuje koncesija „Nikole Tesle“ u Beogradu

Demokratska stranka u Nišu reagovala je na reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je rekao gostujući nedavno na RTS- u da je niški aerodrom „Konsdtantin Veliki“ napravio problem beogradskom, a u smislu da je „oduzeo“ jedan broj putnika. Predsednik Vučić je tada rekao „Niš je napravio problem Beogradu ali smo ih pustili“.

Miodrag Stanković, predsednik GO DS u Nišu

Miodrag Stanković, prvi čovek niških demokrata kaže da „ne postoji niški Aerodrom “Konstantin Veliki” zbog milosti ili žrtve predsednika Srbije ili beogradskog Aerodroma “Nikola Tesla”, već zbog građana trećine Srbije ali i susednih zemalja!

 

Razvoj niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” predstavlja kontinuitet i napor svih vlasti u Nišu od 1999. godine. Dakle, nakon bombardovanja do danas i taj razvoj ima uzlaznu putanju. Pre nekoliko godina, niški aerodrom je ušao u sastav Aerodroma Srbije, voljom vlasti SNS, i o sudbini niškog aerodroma, odlučuje se u Beogradu! Postavlja se pitanje, šta će se desiti sa niškim Aerodromom “Konstantin Veliki”, nakon pompezne najave koncesije beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla“. Da li će ugovor o koncesiji, kao i mnogo ugovora u Srbiji, u poslednjih 6 godina, biti tajna za građane Srbije i netransparentno odlučivanje? – saopštio je Stanković.

On dodaje da niški aerodrom može sve samo ne da ugrozi veliki beogradski aerodrom!

Pošto je sama struktura letova sa niškog i sa beogradskog aerodroma različita, Demokratska stranka ponovo otvara pitanje, šta je sa težnjama, željama ali i potrebama ovog dela Srbije ali i balkana, sa otvaranjem kargo saobraćaja sa niškog aerodroma?! Ako ova vlast želi da pokaže dobru volju i da dokaže da ne želi centralizaciju i aerodroma, neka se potrudi da niški aerodrom ima i kargo saobraćaj. Sve ostalo su spinovi i dnevna politika ove autoritarne vlasti, a u funkciji izbora koji su raspisani za Beograd – zaključuje Stanković.

gradjanin.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *