DS: Povlačenje tačke ili javno glasanje o poklanjanju aerodroma

Odbornička grupa Demokratske stranke dostaviće zahtev Skupštini Grada Niša da se sa dnevnog reda 24. sednice, zakazane za utorak, 10. april 2018. godine, povuku tačke koje se odnose na otuđenje niškog aerodroma. Demokratska stranka smatra da prenos udela i upravljačkih prava nije ništa drugo „nego otimanje niškog aerodroma“.

Zahtevamo od gradske vlasti da od ovog predloga odustane, a odbornike u Skupštini grada da se sete položene zakletve, da će časno i nepristrasno vršiti dužnost odbornika, rukovodeći se interesima građana. Interes građana svakako ne može biti otuđenje (poklanjanje) aerodroma, koju gradska vlast planira. Ukoliko vlast odluči da se o navedenoj tački ipak raspravlja i da se odbornici o tome izjašnjavaju, zahtevaćemo da glasanje bude javno, prozivkom. Pa da vidimo, javno, bez ikakvih tajni, ko su ti odbornici koji glasaju protiv interesa građana i grada, saopštio je Vladimir Domazet,zamenik šefa odborničke grupe Demokratske stranke i predsednik Političkog saveta Gradskog odbora Demokratske stranke.

Na konferenciji za novinare su rekli da će pokrenuti inicijativu da se odbornicima Skupštine Grada Niša dostave na uvid Ugovor iz 2010 godine ali i Aneks ugovora iz 2016. o kojima vlast govori predhodnih dana, a sve kako bi se sprečila dalja manipulacija građana Niša.

Vladimir Domazet na protestu „Ne damo niški aerodrom“

Protesti koji se održavaju u gradu su opravdani, jer je to vid nezadovoljstva građana zbog otimanja aerodroma, koja je jedina svetla tačka u ovom gradu. Sramna odluka o Aerodromu, koju je gradsko veće usvojilo dan nakon preporuke Ministarstva je ne samo omalovažavanje građana od strane vlasti, već i omalovažavanje gradske vlasti od strane države. Koliki to autoritet ima gradska vlast kada nije mogla da se suprotstavi ovakvom otimanju? S druge strane, mi razumemo nezadovoljstvo građana, jer pitanje aerodroma nije samo pitanje grada, već i građana koji koriste letove iz Niša. Niški aerodrom je isto tako i regionalni aerodrom i znamo dobro da su letovi iz Niša atraktivni za sve zemlje u okruženju. Demokratska stranka podržava ovakve proteste i učestvovaće na njima dok god se oni budu održavali, saopštio je Domazet.


Referendum oko aerodroma

Ukoliko Gradska vlast ne prihvati naše zahteve da se sa dnevnog reda Skupštine Grada povuku tačke dnevnog reda koje se odnose na otuđenje niškog aerodroma, i odbornici većine ipak usvoje sporan predlog Gradskog veća, Demokratska stranka će odmah nakon sednice Skupštine Grada Niša inicirati sastanak sa svim relevantim opozicionim političkim strankama, udruženjima, sindikatima, grupama građana, pojedincima i uključiti ih u pokretanje referenduma po pitanju niškog aerodroma. O referendumu će se pitati građani itekako! Referendum je poslednja reč koju građani daju. Referendumom ćemo poništiti Odluku Skupštine Grada Niša o otuđenju niškog aerodromaAerodrom je stvar građana, a ne političke volje ministra ili gradonačelnika, saopšteno je danas u DS.


gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *