DS: Vlast kriva što porodice 232 radnika „Gorice“ nemaju za hleb

Agonija zaposlenih u Javno komunalnom preduzeću “Gorica” i dalje traje, iako je skupštinska većina u Nišu donela odluku o reorganizaciji i nekadašnje sektore “Zelenilo” i “Signalizacija” prebacila u JKP „Medijana“, odnosno JKP „Parking servis“, a sektor “Pogrebnih usluga“- sahranjivanja i uređenja grobnih mesta, ostavila u okviru JKP „Gorica“, saopštila je Demokratska stranka u Nišu.

DS
Miodrasg Stanković (u sredini)

JKP „Medijana“ i JKP „Parking servis“ su, ionako već opterećeni sopstvenim problemima, osim preuzimanja radnika morali da podižu i dodatne kredite za tekuću likvidnost. Još uvek nije, niti će uskoro biti urađen deobni bilans, jer su dugovi JKP „Gorica“ višestruko veći od vrednost opreme, odnosno kapitala sa kojim je raspolagala. Ovih dana je počeo popis od strane sudskih izvršitelja i te preostale imovine – pogrebnih vozila, te se postavlja pitanje: sa čime će JKP „Gorica“ kojoj su ostali poslovi održavanja groblja, moći da radi, kako će obavljati i tu delatnost od značaja za Niš, kada joj se vozila rasprodaju?, navela je ova stranka u saopštenju.

– I ono što je izuzetno značajno, šta će biti sa 232 zaposlena koji su ostali u JKP „Gorica“ koji već više meseci unazad nisu primili svoje zarade? Da li neko razmišlja o 232 porodice koje žive od tih zarada? Da li uopšte neko razmišlja o mogućnosti da jednog dana ti ljudi eventualno krenu u štrajk i onemoguće sahranjivanje pokojnika u Nišu na gradskom groblju? Ko će za to biti odgovoran?
Izgleda da su zaposleni u JKP „Gorica“ jedino u Demokratskoj stranci pronašli nekog kome veruju i kome se obraćaju za pomoć. Ovih dana su dvadesetak radnika JKP „Gorica“ tražili da se sastanu rukovodstvom DS u Nišu i na sastanku su, između ostalog, zamolili da se što pre i što efikasnije pomogne ljudima koji mesecima ne primaju zarade – rekao je Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora DS u Nišu.

Demokratska stranka zahteva da radna grupa koja je formirana, podnese izveštaj o „napretku racionalizacije“, ako se uopšte i može govoriti o ikakvom napretku, da gradsko rukovodstvo hitno smeni rukovodstvo JKP „Gorica“ i da formira komisiju u kojoj će biti predstavnici svih stranaka, koja će sprovesti javni postupak izbora novog stručnog rukovodstva koje će biti sposobno da izvuče preduzeće iz situacije u koju ga je dovelo nesposobno rukovodstvo pod patronatom izgleda još nesposobnijeg gradskog rukovodstva. Neophodno je sanirati preduzeće tako što će se uraditi sanacioni plan -program koji će usvojiti Skupština grada i pratiti kroz izveštaje kako se sanacioni program sprovodi. Sanacija preduzeća bi omogućila i razrešavanje spornih situacija i sa JKP“Mediana“ i sa JKP“Parking servis“, zaključuje ova stranka u saopštenju.

gradjanin.rs

2 Comments

  1. Prosta stvar,SPS je postavio 2 menadzmenta u Gorici-prvi,sa Jezdimirovicem na ćelu je kriv za dug prema Aik banci od 65 miliona,a ovaj sa Jovanićem je kriv za blokadu i dugove od 100 miliona-DA SE POLOŽE RAČUNI ,a ko će očistiti ovo preduzeće sa 180 miliona u OBAVEZAMA – niko jer je to naučna fantastika.

  2. Gorica je nastala kao partijsko preduzece, isto kao i parking servis, da li stvarno gospoda iz DS-a misle da smo zaboravili, sta su sve radila u prethodnom periodu ? DS je postavio Nis u mrtvacku raku, SNS ga samo zakopava….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *