DS: Zašto je grad Niš ugasio Slobodnu zonu JUG i Biznis inkubator centar?

Predstavnici Demokratske stranke danas su na konferenciji zamerili što je Grad Niš „ugasio“ Slobodnu zonu Jug i Biznis inkubator centar.

demokratska
foto: DS – Miodrag Stanković (u sredini)

-Grad Niš je još 2011. doneo Odluku i zajedno sa Prokupljem formirao Slobodnu zonu JUG koja je trebalo da do kraja 2012. godine zaposli oko 7500 radnika, sa ukupnom investicijom od skoro 90 miliona evra. Gradska vlast, predvođena SNS-om, još jednom je pokazala svoju nesposobnost i nedavno je Slobodna zona Jug ugašena.Takođe, nedavno je nakon 10 godina postojanja ugašen i Biznis inkubator centar, koji je formiran 2005. uz podršku Norveške vlade i koji je bio dom mnogim malim preduzetnicima i zapošljavao desetine Nišlija- rekao je na konferenciji Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora DS.

On otkriva da je prestao je sa radom, prema rečima samih gradskih čelnika, zato što je rukovodstvo koje su oni imenovali 2014. godine, biznis planom za 2015. godinu predvidelo da Grad ne učestvuje u isplati zarada a zaposlili su i određeni broj ljudi, što je dovelo do toga da su ljudi tužili za neisplaćene zarade i da se određeni broj njih naplatio prinudnim putem.

Dakle, nesposobno rukovodstvo Grada Niša polako ali sigurno gasi svaku mogućnost koja bi trebalo da podstakne bilo kakav privredni razvoj, bilo kakav podsticaj za upošljavanje nezaposlenih sugrađana, čime pored katastrofalno loše politike Vlade Srbije u oblasti ekonomije, dodatno pogoršava situaciju i u oblasti privrede. Nedavno smo čuli da je veliki broj firmi umesto u Srbiji, svoje pogone otvorio u Makedoniji i to upravo u slobodnim zonama, a grad Niš je ugasio svoju, navodi se u saopštenju ove stranke.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *